IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
14:34 | 23 юли 2015
Обновен: 19:26 | 24 април 2024

С две събития финишира “Варна Фото Фест”

Последните 2 събития от програмата са предвидени за 25 юли

По материала работи: Златина Добрева
С две събития финишира “Варна Фото Фест”

Предстоят последните 2 събития от програмата на “Варна Фото Фест”, предвидени за 25 юли, с които ще се сложи край на първото изключително успешно издание на фестивала.

За 3 месеца фестивалът представи 25 български и чуждестранни авторски и сборни фотографски изложби на съвременни утвърдени творци, носители на международно признание, награди и популярност от престижни конкурси в целия свят. “Варна Фото Фест” посрещна световни имена от Германия, Италия, Ирландия, Люксембург, Франция, Чехия, Словакия, Норвегия и Аржентина, а публиката почерпи вдъхновение и се докосна до фотографско изкуство, което може да се види в големите галерии и салони по света.

В събота от 20 ч. на входа на Морската градина около слънчевия часовник ще бъдат връчени наградите и ще бъде открита изложбата под открито небе на Осмия международен фотографски салон “Варна” – 12-о поредно издание на конкурса, отличаващо се с най-голям брой участници и получени фотографии от всички издания досега, както и с изключителен успех за българските фотографи, спечелили 4 златни, 6 сребърни, 2 бронзови медала и 10 почетни дипломи!

Най-добре представилият се български участник е Светлана Бекярова, която спечели и специалната награда – 400 лв.

След откриването на изложбата отново на входа на Морската градина, до Планетариума, варненци и гости на града ще могат да се насладят безплатно на лятно фотографско кино – един документален портрет за фотографа Себастиао Салгадо на режисьора Вим Вендерс. Живата легенда на фотографията от ХХ век Себастиао Салгадо, чието творчество разкрива неотслабваща вяра в човешката цивилизация, е представен чрез дългогодишната му кариера като фотожурналист.

Филмът е предоставен на “Варна Фото Фест” и се излъчва с любезното съдействие на “София Филм Фест”.

Коментари

Новини Варна