IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
16:03 | 11 август 2015
Обновен: 21:05 | 16 май 2024

Една година от смъртта на Робин Уилямс

Точно преди една година от този свят си отиде талантливият актьор Робин Уилямс.

По материала работи: Златина Добрева
Една година от смъртта на  Робин Уилямс

Точно преди една година от този свят си отиде талантливият актьор Робин Уилямс. Холувудската звезда беше открит мъртъв в дома си в Калифорния, а от полицията съобщиха, че той се е самоубил. 

Ден преди да се самоубие, Уилямс посетил сбирка на анонимните алкохолици
Робин Уилямс се е снимал в четири нови филма преди смъртта си
 
Пред камерата и на снимачната площадка Робин Уилямс е уважаван професионалист. Започва като комедиен актьор в телевизията, но най-известните му роли не са комедийни. Критиците много харесват играта му в "Добро утро, Виетнам". А филмът "Обществото на мъртвите поети" е посрещнат с всеобщо одобрение.
 
Highslide JS
Той е носител на „Оскар” за ролята си в "Добрият Уил Хънтинг". В благодарствената си реч тогава той за пореден път показа, че може да се шегува с всичко: "Искам да благодаря на съпругата ми, Марша, която топли сърцето ми. И най-вече на покойния ми баща, там на небето, който когато чу, че ще ставам актьор, каза "Добре, но ако имаш и истинска професия, например заварчик".
 
Три пъти е номиниран за „Оскар” за главна мъжка роля. Многократен носител на наградата „Златен глобус” и най-престижната телевизионна награда „Еми”.
 
Зад кадър обаче Робин Уилямс се бореше с депресия и тежки зависимости. Още в началото на кариерата си той злоупотребява с кокаин. През 1986 г. заявава, че е чист, но това не е чудото, което актьорът очаква. Дори за проблемите си той говори с чувство за хумор.
 
Highslide JS
След като излиза от клиниката, той остава чист за две десетилетия, в които дава най-добрите си роли и получава множество номинации и награди. През 2006 г. обаче отново влиза в клиника, а три години по-късно претърпява операция на сърцето.

Коментари

Новини Варна