IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
16:08 | 11 август 2015
Обновен: 00:31 | 18 май 2024

Програматa за Празника на Варна - 15 август

Първото в страната водно шоу и празнични илюминации са част от програмата

По материала работи: Златина Добрева
Програматa за Празника на Варна - 15 август

Първото в страната водно шоу и празнични илюминации са част от програмата, с която ще бъде отбелязан Празника на Варна – 15-ти август.
 


Честването ще започне в 9.00ч. в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“, където ще се състои тържествена архиерейска света литургия и благодарствен молебен за здравето на жителите и гостите на града. В 10.30ч. на площад "Св.св. Кирил и Методий" ще бъде издигнат тържествено флагът на Варна, след което започва Литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица.
 


В 11.00 ч. на входа на Морската градина започва клоунада на цирк „Играчка-Плачко“. От 18.00 ч. на същото място е предвидено и празнично пиратско шоу за деца. Забавленията за малките варненци продължават от 19.00 ч. на сцена „Раковина“ в Морската градина с шоуто на Богдан Томов.
 


От 20.00ч. в Летния театър започва тържествен концерт с участието на дует "Ритон", Поли Генова и фолклорен ансамбъл "Варна".


 
От 21.00ч. в плувен комплекс „Приморски“ ще се състои водния спектакъл „Аве Мария“ с участието на воден балет "Ариана", трио "Тенорите" и квартет "Интро".
 


За първи път празничен концерт ще има и зоната около Морска гара. Началният час е 21.30ч., а в него ще участват румънската група „Акчент“, „Дийп зоун проджект“ и Дамян Попов. Водещ на програмата е Атанас Стоянов от БГ Радио В морето около Морска гара ще бъде и първото в страната уникално водно шоу "Фата Моргана: светлини над залива".
 


Празничните илюминации ще започнат в 24.00ч. Те ще бъдат изстрелвани от вълнолома на Морска гара. 

Коментари

Новини Варна