IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
16:49 | 11 август 2015
Обновен: 18:32 | 24 май 2024

В галерия „Арт Маркони“ се събират художникът и певецът Васил Петров

Експозицията „Другият“ се открива на 13 август

По материала работи: Юлиян Атанасов
В галерия „Арт Маркони“ се събират художникът и певецът Васил Петров

Много нестандартно артпредизвикателство отправя към почитателите на изкуството варненската галерия „Арт Маркони“. От Ваня Маркова това може да се очаква – тя има усет за тези неща, особено когато става дума за изобразително изкуство, поезия, музика. Там е в стихията си. На 13 август, четвъртък, от 18,30 ч. нейната галерия ще срещне двама изявени наши творци – художника Васил Петров и изпълнителя Васил Петров. Поводът е изложба маслена живопис и рисунки туш на художника.
 „Една провокация, която отдавна опитвам да осъществя - да събера на едно място двамата ми любимци и съименници Васил Петров – художника, когото всички познаваме от ежегодните му изложби във Варна, и Васил Петров – певеца, който от известно време се изявява и като художник. Ако си послужа с езика на медиите – българският Рембранд и българският Франк Синатра ще споделят пространството на галерията“, доверява Ваня Маркова.
И допълва, че двамата съименници са вече добри приятели – рисували са заедно на пленер в Калугерово. „Това е и поводът да озаглавим експозицията „Другият“. Макар и контрастни като начин на интeрпретиране на възприятието си за света и личностно излъчване, в комуникацията помежду си те удивително лесно намират хармония“, казва Ваня Маркова.
Изложбата „Другият“ е още едно цветно и артистично допълнение към богатия културен афиш на Варна.
ЮЛИЯН АТАНАСОВ

 

Коментари

Новини Варна