IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
14:56 | 12 август 2015
Обновен: 08:13 | 19 май 2024

Мая Георгиева опитва да каже всичко в изложба

Поредна изложба ще отвори врати навръх Деня на Варна 15 август от 18,30 ч в арт център „Творисимо“.

По материала работи: Златина Добрева
Мая Георгиева опитва да каже всичко в изложба

Поредна изложба ще отвори врати навръх Деня на Варна 15 август от 18,30 ч в арт център „Творисимо“. Свои творби под надслова „Всичко“ представя художничката Мая Георгиева. 


„... Тя е млада. Тя е лъчезарна. Тя е влюбена в изкуството още от най-ранна детска възраст. По думи на нейната любвеобилна майка, Мая още от 2-годишна проявява своя талант, рисувайки не къде да е, а на най-удобното и лесно място за детските ръчички, а именно-върху тапетите на стената. Още твърде малка и крехка тя започва смело да експериментира с рисуване, което на по-късен етап се превръща в страст и я мотивира да следва мечтата си, като изучава тънкостите на това необятно изкуство.  Все така устремена и с ненаситен творчески дух, с големи надежди за бъдещето в сферата на изобразителното изкуство, Мая Георгиева продължава да следва пътеките на детското си творчество, като експериментира с нови материали и техники, рисувайки с маслени бои, в последно време с акрил и пастели“, казват от „Творисимо“. 


Мая е завършила с отличие НУИ „Добри Христов” във Варна, а през 2009 г. се е дипломирала във Великотърновкия университет „Св. св. Кирил и Методий”, специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“. От 2012 г. живее и работи в Мюнхен, Германия. Това ще е първата й самостоятелна изложба.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна