IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
13:43 | 13 август 2015
Обновен: 13:12 | 11 май 2024

Започва Фестивалът на тангото в Буенос Айрес

Фестивалът ще бъде открит утре, 14 август, с вечер, посветена на прочутия аржентински диригент, композитор и бандонеонист Леополдо Федерико

По материала работи: Деян Михайлов
Започва Фестивалът на тангото в Буенос Айрес

В Буенос Айрес усилено се подготвят за провеждането на фестивал на тангото, съобщи ТАСС. Фестивалът ще бъде открит утре, 14 август, с вечер, посветена на прочутия аржентински диригент, композитор и бандонеонист Леополдо Федерико, починал декември миналата година.

На различни сценични площадки на аржентинската столица ще има концерти, в града се организира панаир с различни стоки, свързани с тангото. Ще бъдат открити изложи, няма да липсват и майсторски класове.
В рамките на фестивала ще бъде дадено началото и на световното първенство по танго, което ще се състои на 18-20 август.
Гостите на фестивала могат да отседнат в първия луксозен хотел на тангото в Сан Телмо в сърцето на Буенос Айрес - Hotel & Mansion Dandi Royal. Сградата е с впечатляваща архитектура, дело на аржентинския инженер Бианчи и на архитекта Кристофърсън. Тя има своите корени.
Историята на луксозния днес хотел е наследник връща в  ранните години след 1900 г., когато  хайлайфът на Аржентина е живеел в централната част на Буенос Айрес, опитвайки се да подражава на европейския елит, създавайки свой еклектичен стил - отзвук от колониалното минало на Аржентина. Жилищните сгради са се отличавали с внушителни фасади с малки дворове, декорирани в стил Ар Нуво.
Хотелът има два двора с два етажа във фронталната му част и четири етажа откъм гърба му. На първия етаж се намира Dandi Salon, където се провеждат уроците по танго, които се организират от съществуващата към хотела Академия Танго, откъдето по мраморни стълби се стига до рецепцията на хотела. На горните три етажа са разположени стаите и апартаментите за настаняване, плувен басейн, джакузи, солариум, интернет зала. Стените са декорирани в уникални стенописи на танцуващи танго, направени от Абел Хорхе Маняни.
В хотела освен уроците по танго се провежда и уникално шоу "Истинско танго", в което зрителите могат да видят историята на тангото от самото зараждане до наши дни, разказани от музиката, изсвирена от оркестъра на сцената и танците на майсторите на тангото. От шоуто ще научите за историята на tango porteño, за танцьорите и техните отличителни особености. 

Коментари

Новини Варна