Варна 17°
fallback
Култура
15:55 | 26 ноември 2015
Обновен: 13:26 | 29 април 2024

България се завръща на Евровизия 2016

БНТ с висока оценка за организацията на Детската Евровизия

По материала работи: Деян Михайлов

След двугодишна пауза България се завръща на песенния конкурс Евровизия 2016, съобщиха от БНТ. Това стана факт, след като националната телевизия потвърди пред Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) присъствие на български участник в 61-то издание на песенния конкурс.

Събитието ще се проведе между 9-и и 14-и май 2016 година в шведската столица Стокхолм. Тогава изпълнители от 43 страни ще се качат на сцената в "Глобен Арена", за да изпеят своите песни пред над 200 милионна телевизионна аудитория.

След двугодишно отсъствие от конкурса, България ще изпрати свой представител. Това ще бъде 10-то участие на страната ни в престижния музикален форум. Предстои БНТ да оповести начина, по който ще бъде избрана българската песен и представителят на страната ни.

Междувременно в официално писмо от централата на EBU, екипът на националната телевизия получи най-високата оценка за организацията и провеждането на Детската Евровизия у нас.

"Не получихме нито един негативен коментар от многото представители, акредитирани от EBU в София", се казва още в писмото и в него се изразява готовност за бъдеща работа по много общи проекти с обществените телевизия в Европа.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback