IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
14:06 | 21 март 2014
Обновен: 06:15 | 25 март 2024

Драмата играе „Канкун“ и „Ревизор“ в столицата

Драмата играе „Канкун“ и „Ревизор“ в столицата

По материала работи: Златина Добрева
Драмата играе „Канкун“ и „Ревизор“ в столицата

Постановките на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, номинирани за наградите „Икар 2014”, ще бъдат представени на 20 и 22 март в Театър „София“. Това са заглавията „Канкун“ и „Ревизор“. Публиката ще може да ги види в рамките на Софийския театрален салон 2014. Най-новото премиерно заглавие „Измяна” ще се играе пред столичани на сцената на Сатиричния театър на 21 март.
Наградите „Икар 2014” ще бъдат обявени на 27 март, Световния ден на театъра. ДТ „Стоян Бъчваров” участва в творческата надпревара с 4 номинации - на Стоян Радев за главна мъжка роля на градоначалника в „Ревизор”, за музика на Петър Дундаков в „Талантливият мистър Рипли” и 2 за сценография – на Мира Каланова в „Ревизор” и на Венелин Шурелов и Елица Георгиева в „Канкун”.
В Световния ден на театъра варненските драматични актьори ще поднесат на верните си почитатели утвърдения във времето и неостаряващ спектакъл – комедията „Дамски шивач” от Жорж Фейдо. Преди представлението ще бъдат обявени носителите на наградите „Златна маска“, с които традиционно всяка година Драматичен театър „Стоян Бъчваров” удостоява медийни и бизнес партньори и отбелязва годишнини на заслужили театрални творци. Ще станат известни и резултатите от интерактивната кампания „Маската свали ли?”, с която студенти от ИУ – Варна, и възпитаници на студио „Театър” на Стоян Радев целят да приобщят повече млади хора към света на театралното изкуство. Наградата за най-добра снимка с Маската е обяд или вечеря с актьор или актриса от театъра по избор.

Коментари

Новини Варна