IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
05:59 | 21 август 2014
Обновен: 19:55 | 23 март 2024

След Стена на героите правят и Стена на спортната слава

След Стена на героите правят и Стена на спортната слава

По материала работи: Златина Добрева
След Стена на героите правят и Стена на спортната слава

Уникалната варненска Стена на героите, събрала на едно място най-великите българи, ще има продължение. Инициаторите за създаване на патриотичните графити на стената до Аспаруховия мост са решени да изрисуват ликовете на велики български спортисти, съобщават „Възрожденци - Варна".
„Започнахме новата стена, на която ще изобразим част от великите спортисти на България. Да, знаем, че те са много - но сме подбрали една малка част", написаха „Възрожденците" на стената във "Фейсбук" профила си. Те обаче не разкриват кой ще е първият изрисуван шампион, прославил страната ни. Ясно е само, че спортистите ще са в цял ръст.
Стената на спортната слава ще се намира на другия край на Аспаруховия мост, в подлеза на влизане в едноименния квартал, съобщава Дарик радио. За реализация на идеята ще се търси подкрепа и от граждани и институции.
Миналата година патриотичната организация изрисува със собствени средства ликовете на Христо Ботев, Капитан Петко войвода, Георги Раковски, Георги Бенковски, Райна Княгиня, Баба Тонка и Паисий Хилендарски. Инициативата им бе продължена от Сдружение "Демо", което добави на стената портрети на български ханове и царете. Проектът на „Демо" бе озаглавен "Гордостта на вековете", финансиран от общината и посветен на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г.
„Възрожденци - Варна" имаха идея да продължат проекта си Стена на героите върху фасадата на блок № 4 на ул. "Батак" (на около 200 метра от началото на Аспаруховия мост). Младите патриоти обаче се отказаха от обекта, заради окаяното състояние на стените на блока.

Коментари

Новини Варна