IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
10:10 | 30 ноември 2017
Обновен: 17:44 | 1 май 2024

120 второкласници от Варна мерят сили в „Бързи и сръчни“

Представителните отбори на десет училища, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета

По материала работи: Пламен Янков
120 второкласници от Варна мерят сили в „Бързи и сръчни“

Състезанието за втори клас от „Бързи и сръчни“ ще се проведе днес /30 ноември/ от 15.00 до 17.00 часа в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

 

Община Варна, дирекция „Спорт“ отново организира детския спортен празник „Бързи и сръчни“. Този път в спортната проява участие ще вземат около 120 деца от ІI клас на възраст 7-8 години от 10 училища от град Варна.

 

Инициативата е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

 

Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

 

Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от ІI клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.

 

Организаторите от Дирекция „Спорт“ са предвидели по една тениска с лого на проявата за всички участници и други предметни награди.

Коментари

Новини Варна