Варна 13°
fallback
Спорт
14:39 | 22 януари 2018
Обновен: 05:36 | 25 април 2024

Плувци обраха отличията за спортист за декември

Василики Кадоглу заслужи наградата си за шампионската титла на 800 м св. стил с нов рекорд

По материала работи: Деян Михайлов

Състезателката на „Астели“ Василики Кадоглу бе определена за спортист на Варна за декември и спортист №1 на варненското спортно училище за същия месец. Плувкинята има златен медал при жените на 800 м. св.стил с нов рекорд и два сребърни медала на Държавното лично отборно първенство. 

 

Председател на клуба Гергана Василева, че макар от няколко години насам съществува „Астери“ е постигна доста забележителни резултати. „Въпреки че имаме само 31 състезатели, се наредихме на трето място в комплексното отборно класиране, което е огромен успех, защото в ранглистата участват 60 отбора от България. Вече не търсим, колко медала да спечелим, а се борим с европейските стандарти. През тази година ни предстоят много състезание, а имаме представители, които ще участват на Европейско и Световно прървенство“.

Отбор на последния месец за миналата годна е другият плувен клуб ПСК „Черно море“ , който има сребро от Държавното първенство за девойки и юноши старша възраст. Състезателите на клуба могат да се похвалят също със сребърен медал при децата от Държавното първенство в Пловдив-отборно, както и с отборна титла в комплексното класиране мъже и жени (24 медала,от които 10 златни).

Главният треньор на ПСК „Черно море“ Никола Петров изрази задоволството си от представянето на плувците през целия сезон. „Много по-лесно е да станеш най-добър отбор, но е много трудно да повториш това и на следващата година. Причините да сме номер 1 в страната са няколко. Една от най-важната е работата на треньорите и начина по който сме структурирали нашия клуб. През годината имаме само едно единствено състезание, на което не успяхме да станем първи. Но това ни е стимул, да подобрим и това класиране. През последните години плуването става все по популярен спорт, много по интересен за деца и родители. Много помага и успехите на Антъни Иванов, който дори участва на финал на Световното първенство“, сподели Петров. В онлайн анкетата №1 е състезателят на КПС „Астери“ Георги Цурев, който  грабна сребро на 100 и 200 м.гръб на Държавното лично отборно първенство.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback