IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
13:02 | 24 февруари 2018
Обновен: 06:33 | 25 април 2024

ПРОГНОЗА: Барселона - Жирона

Двата каталунски клуба излизат в едва втория сблъсък помежду си

По материала работи: Юлиян Атанасов
ПРОГНОЗА: Барселона - Жирона

Барселона - Жирона, среща от 25-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 21.45 часа българско време.

 

 

Групата на Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Силесен

Защитници: Пике, Юмтити, Вермаелен, Алба, Сержи Роберто, Видал, Семедо, Дин

Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Паулиньо, Коутиньо

Нападатели: Меси, Луис Суарес, Дембеле

Извън групата: Йери Мина, Денис Суарес, Гомеш, Алкасер

 

 

Прогноза на Gol.bg:

 

Двата каталунски клуба излизат в едва втория официален мач един срещу друг, след като през есента "блаугранас" спечелиха с класически резултат с два автогола на скромния си, но изключително смел противник.Момчетата на Пабло Мачин не страдат от липса на самочувствие, но то е подплатено с доста прилични резултати с оглед мащабите на клуба. Тимът е осми в подреждането на цели 16 точки над опасната зона и практически гарантира мястото си в елита и за следващия сезон.В последните шест кръга Жирона загуби само веднъж, постигайки цели три победи, като едно от двете равенства дойде насред Мадрид срещу Атлетико. На чужд терен малкият каталунски отбор се държи прилично и от 12 визити е загубил само четири.

 

Лидерът в таблицата Барселона позагуби част от ритъма си след трудна късна победа над Алавес и два поредни хикса с Еспаньол и Хетафе у дома. В предишния кръг момчетата на Ернесто Валверде спечелиха на терена на Ейбар, но играта им не е толкова бляскава, колкото се иска на феновете.Наставникът на домакините отново ще може да разчита на лекувалия травма Томас Вермаелен и затова сега оставя зад борда зимната покупка Йери Мина. Денис Суарес, Андре Гомеш и Пако Алакасер също не попаднаха в групата за мача.Само един от последните 13 гола на Барселона в първенството е бил отбелязан през първото полувреме, затова можем да очакваме по-слаб старт на лидера в таблицата, който няма загуба в последните си 19 каталунски дербита. Жирона е единственият отбор в Ла Лига в момента, на който Лео Меси все още не е успял да вкара гол.

 

 

Резултат: Барселона - Жирона 4:1

 

 

gol.bg

Четете още: Черно море отстъпи на Хебър в Пазарджик

Коментари

Новини Варна