Варна 14°
fallback
Спорт
19:02 | 24 февруари 2018
Обновен: 14:19 | 25 април 2024

"Ливърпул" излезе втори във Висшата лига

Мърсисайдци надиграха „Уест Хем“ с 4:1

По материала работи: Деян Михайлов

 

„Ливърпул" не допусна изненада при домакинството на "Уест хем" и победи с 4:1 в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Головете за тима на Юрген Клоп отбелязаха Емре Джан, Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане, а почетното попадение за "чуковете" беше дело на Михаил Антонио.

Червените са непобедени на "Анфийлд" от началото на кампанията и осем победи и шест равенства. В 14-те си домакинства те са вкарали 30 гола. В трети пореден мач срещу този опонен "Ливърпул" отбелязва четири гола. В края на сезон 2016-17 червените победиха с 4:0 в Лондон, а през ноември се поздравиха с 4:1 отново като гост.

С първото попадение в двубоя, вкарано от Джан, "Ливърпул" достигна котата от 100 във всички турнири. Единственият английски тим, който е реализирал повече през кампанията е "Манчестър сити" (111).

 

Трите точки изкачиха червените на второто място в подреждането като те имат 57 точки, с една повече от "Манчестър юнайтед", който приема "Челси" в неделя.

Преди почивката най-интересният момент беше голът на Емре Джан. Германският национал скочи най-високо след корнер, засичайки центриране на Салах – 1:0.

"Чуковете" се задоволиха с по-агресивна игра и не успяха с нищо да затруднят вратаря на червените Лорис Кариус.

След почивката двубоят беше много по-интензивен и бързо след подновяването на играта домакините вкараха втори гол. В 51-ата минута Салах реализира в долния десен ъгъл на вратата на Адриан след подаване на Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Голът е 23-и за египтянина, като той се изравни на върха при реализаторите във Висшата лига с Хари Кейн. От всички 23 гола на Салах 20 са отбелязани с левия му крак, като никой друг футболист в историята на Премиършип не е вкарвал толкова попадения с ляв крак.

Шест минути по-късно Фирмино също отбеляза дежурното си попадение. Бразилецът получи хубаво подаване от Джан и не сгреши – 3:0. Едва, след като изостаха с три гола футболистите на "Уест хем" се посъбудиха, което се оказа достатъчно за почетно попадение. Михаил Антонио завърши бърза контраатака след подаване на Шейку Куяте, но "чуковете" изглеждаха сякаш вече са се предали.

Точка на спора сложи третият от атомното нападение на домакините Садио Мане в 77-ата минута. Сенегалецът получи хубаво подаване от Андрю Робъртсън и от няколко метра прати топката в мрежата за четвърти път.

В двубоя се спази и традицията мениджърът на "Уест хем" Дейвид Мойс да няма победа на "Анфийлд". Опитният специалист, който преди това водеше "Евертън", "Манчестър юнайтед" и "Съндърланд" няма успех в 15 визити (седем равенства и осем загуби).

Резултати

"Лестър" – "Стоук сити" 1:1 "Борнемут" – "Нюкасъл" 2:2 "Брайтън" – "Суонзи" 4:1 "Бърнли" – "Саутхемптън" 1:1 "Уест бромич" – "Хъдърсфийлд" 1:2

Dnevnik.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback