Варна 14°
fallback
Спорт
15:26 | 23 април 2018
Обновен: 04:51 | 30 април 2024

Тенисът изпреварва футбола по брой уговорени срещи

Първото заседание на експертна група Почтеност към Европейската комисия се провежда във Варна

По материала работи: Слав Велев

Тенисът изпреварва футбола по брой уговорени срещи и това е нова тенденция, заяви спортният министър Красен Кралев, който откри във Варна първото заседание на експертна група „Почтеност“ към Европейската комисия. Международният форум в морската столица е в рамките на българското председателство на съвета на ЕС. За заседанието пристигнаха представители на всички страни членки.  Темата на разговорите днес са допингът и корупцията в спорта, както и всички форми на нарушение на почтеността в спорта. Утре експертните дискусии продължават в обсъждане, организирано от Министерството на младежта и спорта, съвместно с държавите членки на ЕС на тема борба с манипулирането на спортните състезания.  

"Горд съм, че родният ми град е домакин на форум от подобен ранг. Допингът и уреждането на мачове са сред най-сериозните проблеми в спорта в момента. Изненадваща тенденция е, че футболът не е спорт номер едно по отношение на сигналите за уговорени срещи. Тенисът го изпреварва категорично. За миналата година сигналите за уговорени тенис двубои са 160, докато за футбола са 45, една от срещите е в България“, каза министър Красен Кралев.  

Целта на работната среща е да бъдат разработени техники за по-добро сътрудничество между институциите, които имат отношение по темата.  „Всички букмейкърски къщи подават сигнали към институциите, но това се случва постфактум. Идеята е да намерим начин за превенция на това явление, което дискредитира спорта“, допълни министър Кралев.

Полина Петрова  

Четете още:

Оборудваха с нови охранителни камери националния стадион преди вечното дерби

Организират кръг от Европейския рали шампионат във Варна, Албена и Несебър

Варна е сред първите градове с треньори в часовете по физическо

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback