IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
15:32 | 23 април 2018
Обновен: 07:55 | 25 април 2024

Оборудваха с нови охранителни камери националния стадион преди вечното дерби

Обсъждат се промени в закона за футболното хулиганство

По материала работи: Слав Велев
Оборудваха с нови охранителни камери националния стадион преди вечното дерби

С нови охранителни камери е оборудван националният стадион „Васил Левски“ преди поредното издание на вечното дерби. Мачът реванш за Купата на България между ЦСКА-София и Левски е в сряда. Новите камери са следствие от експертна среща, проведена веднага след инцидента в последния мач между червени и сини, при който пострадаха полицаи, ранени от хвърлено от фен взривно устройство.
 

Работи се по създаването на нов закон за футболното хулиганство, но това е продължителен процес, знаете колко време продължи обсъждането на закона за спорта, коментира министър Красен Кралев. „В момента предстои обсъждане в работните групи в парламента, след това процедурата минава през задължително публично обсъждане, в което ще вземат участие различни заинтересовани институции. Eдва тогава той може да бъде приет и да влезе в сила. В момента, това което можем да направим е да приемем спешни промени в действащия закон, така че да увеличим ефективността на борбата с футболното хулиганство. Тръгнали сме в посоката да се търси индивидуална отговорност от тези, малко на брой хора, които тероризират зрителите. Виждаме, че все по-малко родители водят децата си на стадиона, а точно в това е смисъла на всяко състезание, да приобщи децата към спорта, да ги запали да тренират“, поясни министър Кралев.


Полина Петрова
 

Четете още:

Организират кръг от Европейския рали шампионат във Варна, Албена и Несебър

Тенисът изпреварва футбола по брой уговорени срещи

Варна е сред първите градове с треньори в часовете по физическо

Коментари

Новини Варна