IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
09:59 | 21 януари 2015
Обновен: 15:14 | 26 април 2024

„Челси” оцеля на „Анфийлд”

Лондончани и „Ливърпул” завършиха 1:1 в първия полуфинал за купата на лигата, Тибо Куртоа сложи катинар на своята врата

По материала работи: Борис Проданов
Брендън Роджърс вярва, че може да изхитри Жозе Моуриньо в реванша, но пък португалеца знае, че Роджърс няма победа над сините в Лондон, откакто е поел "Ливърпул"

Ливърпул и Челси изиграха страхотен двубой от полуфиналите в турнира за купата на лигата в Англия, който обаче завърши без победител – 1:1 и така всичко ще се реши в реванша на „Стамфорд Бридж”. „Мърсисайдци” само могат да съжеляват, че не спечелиха снощи. Късмета, а и стража Тибо Куртоа спасиха сините от Лондон, като белгиеца спаси куп положения пред своята врата, която бе щурмувана след почивката. Иначе Челси поведоха в резултата в 17-ата минута, когато Еден Азар отбеляза отсъдената дузпа за нарушение срещу самия него от страна на Емре Джан. През втората част, домакините се хвърлиха в атака, а играчите на Челси се бяха окупирали в своята половина. По-добрата игра на „мърсисайдци” даде резултат в 59-ата минута, когато с чудесен самостоятелен пробив и прецизен диагонален удар, Рахийм Стърлинг изравни. Домакините всячески търсеха победата, но тя им се изплъзна, благодарение на стража на гостите Тибо Куртоа, който заключи вратата си. Така двата тима оставиха развръзката за ответния сблъсък на „Стамфорд Бридж”, а ремито в Ливърпул дава по-големи шансове на Челси. 

 

Иван Барбов

Коментари

Новини Варна