Варна 17°
fallback
Спорт
14:07 | 18 април 2019
Обновен: 14:17 | 26 април 2024

Стефчо Христов очаквано определен за спортист на март

Отборната награда грабна „Варна Сити“ за шампионската титла по футзал

По материала работи: Деян Михайлов

Напълно очаквано световният шампион по вдигане на тежести Стефчо Христов от ТК „Титан“ бе избран за спортист на Варна за месец март. Негов личен треньор е Живко Николов. Стефчо спечели три златни медала от Световното първенство в Лас Вегас - в двете движения и в многобоя. Надпреварата беше за кадети до 17 г. Стефчо Христов бе обявен и за спортист №1 на варненското Спортно училище за миналия месец.

„Спечелих титлата в Лас Вегас с огромна преднина – сподели Стефчо Христов. – Общо 25 кг в двубоя, бях пред съперниците си. Имаше шанс в изтласкването да вдигнат повече от мен, но ние се борихме за първото място. Ако противниците бяха сложили повече килограми на щангата, и аз щях да направя това, но не се наложи.“ Христов участва на шампионата без личния си треньор. „Тактиката я определихме преди началото на състезанието.  Треньорите, с които бях в Лас Вегас, ми помагаха най-вече кога да излизам и колко трябва да сложа на щангата. На тренировки вече вдигам 152 и 172 кг. На шампионата стартирах с лека тежест и се притесних от неуспешния си опит, но след това всичко си дойде на мястото. Сега вече се подготвям за Европейското първенство за юноши, което ще се проведе в Молдова. Но първо трябва да видим дали ще успея да вдигна тези тежести, които се изискват. Целта ми в тази надпревара е да вляза в шестицата. Другото европейско първенство е  за кадети до 17 години в Констанца, където целта е първото място.“ 

За отбор на Варна за март бе определен тимът по футзал на „Варна Сити“, които станаха шампиони на България. Играещ мениджър на отбора е Благовест Марев.

Победител в онлайн анкетата стана състезателят на ПСК „Елит спорт“ Георги Йорданов, 53,73 %. Той спечели три златни медала при 13-годишните на силен международен турнир в Сърбия. Негов треньор е Пламен Йорданов. Кристиян Димитров, директор на дирекция „Спорт“, награди призьорите в анкетата.

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback