IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
14:06 | 20 февруари 2020
Обновен: 15:24 | 28 април 2024

Tази седмица стартира „Ученическа купа Варна”

Общо 40 школа ще премерят сили в 7 вида спорт за възрастови групи от 1 до 12 клас

По материала работи: Борис Проданов
Tази седмица стартира „Ученическа купа Варна”

През почивните дни започват състезанията от „Ученическа купа Варна 2020“. Тази година участие ще вземат отбори от 11 гимназии, 8 средни и 21 основни училища. Общо 40 училища от Варна ще премерят сили в 7 вида спорт за възрастови групи от 1 до 12 клас за момчета и момичета: тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, волейбол, шах, народна топка, плажен волейбол.

 

На 22 – 23 февруари от 9 ч. в Юнашкия салон започва състезанието по тенис на маса за възрастова група 8-12 клас, а в неделя са малките  ученици на възраст 2-7 клас за момчета и момичета. Паралелно с това през уикенда са заложени и мачове по волейбол за 11-12  и 5-7 клас, съответно в залата на Първа ЕГ и СУ „Елин Пелин“. Футболният турнир и състезанията по лека атлетика ще се проведат през март.

 

За отборите, класирали се на първите три места, са предвидени предметни награди, осигурени от община Варна, дирекция „Спорт“.

 

Ежегодно в състезанията за ученици вземат участие над 10 000 деца в различните прояви, организирани от община Варна и партньорски организации. “Ученическа купа Варна” има за цел да стимулира двигателната активност сред децата и са част от изпълнението на стратегията за популяризиране на детско-юношеския и масовия спорт.

 

 

Прочетете още: ВИП гости на SENSHI водят семинар за KWU International Professional league

Коментари

Новини Варна