IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
10:02 | 26 март 2015
Обновен: 20:59 | 25 април 2024

Започва XVI Варненска студентска универсиада

Състезанията ще бъдат в девет вида спорт

По материала работи: Златина Добрева
Започва XVI Варненска студентска универсиада

XVI Варненска универсиада ще се проведе от днес до 29 април. Състезанията ще бъдат в девет вида спорт. Проявата се организира съвместно от община Варна и студентските съвети и звената по спорт в университетите.
Днес от 19 ч. състезанията се откриват в обновената спортна зала на Икономическия университет, където започва баскетболният турнир между ТУ – ВВМУ.
На 16 април стартира турнир по баскетбол, на който домакин ще бъде Медицинският университет. Първата среща от програмата е в 16 часа при мъжете с мач между ВСУ – ВВМУ.
Шахматният спорт също е залегнал в програмата на Универсиадата и ще състои на 16 април от 13 часа в „Младежки дом“ зала 12.
На 18 април на басейн „Приморски“ е първенството по плуване, в което традиционно вземат участие около 100 студенти.
Най-популярният и емоционален спорт – футболът, ще се проведе на спортните бази на Техническия университет – Варна, и ОСК „Морска градина“. И тази година всеки университет има право да се включи с два отбора. Турнирът стартира със срещата между ВВМУ2 – ИУ2 на 20 април от 16 часа. Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 24 април от 15 часа в Морската градина.
Турнирът по боулинг започва на 21 април и ще продължи до 23 април.
През уикенда на 25-26 април програмата е наситена със спортни събития за студентите, като в двата дни ще се изиграят срещите по тенис на корт. Схемата на провеждане ще е лично отборно първенство.
На 25 април от 11 часа в Морската градина под Летния театър, стартират атлетите в кроса. В най-масовото състезание дисциплината, заложена за мъжете, и тази година са 2000 метра гладко бягане, а за нежния пол - 1000 м. В кроса няма ограничения в броя на участниците, така че всички желаещи студенти могат да се включат.
Спортът тенис на маса тази година ще се състои на 28 април в залата на Икономически университет-Варна. Началото на състезанието е предвидено за 15 часа.
Официалното награждаване и закриване на XVI Варненска Универсиада ще се състои на 29 април от 18 часа в Младежкия дом.

Коментари

Новини Варна