IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
12:40 | 26 март 2015
Обновен: 20:59 | 25 април 2024

Автопоходът “Морски бриз” ще се проведе за 19-и път в събота

Очаква се автомобил, произведен през 1938 г.

По материала работи: Борис Проданов
Автопоходът “Морски бриз” ще се проведе за 19-и път в събота

Ръководството на авто-мото ретро клуб “Варна” на 28 март (събота) ще проведе XIX автопоход "Морски бриз". Традиционно с тази проява се открива всеки нов автомобилен сезон. Към варненци ще се присъединят и членове от други автомобилни клубове, както и независими собственици на ретро автомобили.


Най-старото возило, което се очаква да присъства на събитието, е DKW от 1938 г., а най-мощният – Ford Mustnag Mach I от 1971 г., с двигател с работен обем 5700 куб. см.


Сборната ни точка, както и миналата година, е рампата пред Двореца на културата и спорта във Варна (Спортна зала) – точно в 9 ч. вдругиден.
Маршрутът на похода е Варна – кк Св. св. Константин и Елена – кк Златни пясъци – Варна.


В предишни издания беше организирано и майсторско управление, където всеки желаещ  демонстрира сливането на пилота и машината. С изкарването на автомобилите от гаража и първия за годината поход започва преброяването на истинските ретро маниаци край морето. За такъв се смята всеки, чиято кола е над 25 г. За първи път автопоход „Морски бриз” се организира през 1997 г. и оттогава става традиционен.


Програмата в събота:
9 ч.    Събиране и подреждане на автомобилите пред ДКС – Варна
10 ч.    Старт на похода
10,30 ч.    кк Св. св. Константин и Елена
11,30 ч.    кк Златни пясъци
12,30 ч.    Финал и обяд на плаж "Кабакум"

 

Коментари