IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
21:53 | 26 март 2015
Обновен: 21:01 | 25 април 2024

Нова трагедия разтърси автомобилния ни спорт

Отиде си младата състезателка Цветомира Георгиева

По материала работи: Лиляна Трънкова
Нова трагедия разтърси автомобилния ни спорт

Автомобилният ни спорт беше разтърсен от нова трагедия. След като преди месец рали пилотът Борис Борисов беше открит убит край Казичене, сега долетя шокиращата вест, че от този свят си е отишъл още един млад човек - състезателката Цветомира Георгиева.

Ужасната новина, съобщена от сайта RallyXpress, покруси всички, за които този спорт на първо място е общество на приятели и съмишленици. Информацията за причините за кончината на тази изключителна жена остава малка на този етап, което означава, че такава е била волята на нейното семейство и близките й. Нещо, което трябва да бъде уважено дълбоко от всички, които познаваха Цвети от спорта, а и онези, които бяха по-близки до лъчезарната й личност.

Сайтът с новините в българския автомобилен спорт казва за състезателката няколкото думи, заради качествата й на човек и състезател, с които тя заслужи голямото уважение на колегите си и спечели сърцата на многото зрители.

„Това просто не е възможно, няма как да е истина!“. Така могат да бъда обобщени изказванията на онези, които се опитваха чрез RallyXpress да научат подробности за нелепото събитие.

"Но също така, всеки един от тези хора, фенове и състезатели, не пропускаха да кажат добрите слова за Цвети и за нейната усмивка. Същата тази широка и неподкупна усмивка, която красивата състезателка раздаваше не заради пресконференциите и фотоапаратите, не премигваше преднамерено пред камерите с тежко гримираните мигли. Цвети беше и ще си остане истинска прима в българския автомобилен спорт, чужда на определението и смешните пози на „примадона“. Цвети точно знаеше колко и какво може и нито един път не се опита да представи себе си като недооценена или пренебрегната в състезанията. Притежаваше и още едно качество: общуваше с хората директно и на принципа „Право куме – в очи“. Затова и дори пекани мъжаги в този спорт внимаваха да не се издънят в отношенията си с нея, защото Цвети не само обичаше точността и фактите, но казваше нещата такива каквито са, никому басма не цепеше", пише още на сайта с новините в българския автомобилен спорт.

Коментари

Новини Варна