IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
10:50 | 11 март 2021
Обновен: 19:03 | 18 април 2024

Барса се хвърли смело и... потъна

ПСЖ беше тотално надигран насред Париж, но се класира спокойно напред след 4:1 в първия мач

По материала работи: Слав Велев
Барса се хвърли смело и... потъна

Петкратният европейски клубен първенец Барселона отпадна с чест на осминафиналите в Шампионската лига след равенство 1:1 в реванша с ПСЖ. Така "принцовете" са класираха за финалната осмица с общ резултат 5:2, предаде "ГОЛ.bg".

Каталунците изиграха навярно най-силното си полувреме този сезон, в което тотално надиграха слисания си опонент. Поредица от пропуски в пеналта на парижани запазваха нулевото равенство, а напук на логиката Килиан Мбапе откри резултата от дузпа след половин час игра.

Малко по-късно Лионел Меси изравни с един от головете на сезона - мощен снаряд от около 25 метра, а секунди преди почивката Лео си позволи лукса да пропусне дузпа.

Барселона владееше инициативата и през второто полувреме, на което обаче липсваше зарядът от първата половина на двубоя. Лео Меси и компания опитваха до последно и не спираха да се раздават, което показа, че възраждането на отбора е в ход.

Треньорът на гостите Роналд Куман заложи на изключително офанзивна схема с трима бранители, един от които беше халфът Френки де Йонг. Първите няколко атаки обаче бяха за домакините, които очевидно нямаха намерение да се отпускат след гръмката победа с 4:1 на "Ноу Камп" през миналия месец.

Постепенно "блаугранас" се разиграха и все по-често поглеждаха в предни позиции, но също не успяваха да създадат нещо опасно пред пазената от Кейлор Навас врата. Силен шут на Лионел Меси отблизо намери тялото на бранител, а след това аржентинецът би високо над стената от фаул.

Осман Дембеле получи леко вляво в наказателното поле и отправи точен изстрел с левия крак, но скоростта на топката не притесни Навас. Не след дълго крилото получи нов шанс и напредна фронтално, но завършващият му удар беше под всякаква критика. Третата възможност пред Дембеле се откри в 18-ата минута и този път в изстрела му имаше точност и сила, но Навас внимаваше и спаси.

В средата на първото полувреме дойде и най-чистото положение при пробива на Сержиньо Дест отдясно. Бекът нахлу в пеналта и би по диагонала, но топката се отби в напречната греда след намеса на Навас. След това Дембеле подаде отляво към Меси, но той не стигна до кълбото на метри от голлинията.

Барселона тотално надиграваше своя опонент, но не можеше да открие резултата, когато на сцената "блесна" Клеман Ленгле с поредна неадекватна намеса. Той ескортираше Мауро Икарди в пеналта, а за капак го настъпи и реферът отсъди дузпа, след като изгледа ситуацията на повторение. Килиан Мбапе пое отговорността и за малко да скъса мрежата - 1:0!

Дембеле беше отказан за четвърти път лице в лице с Навас, но в 37-ата минута Лионел Меси изравни резултата с феноменален снаряд. Той напредна и стреля с левия крак пред дъгата, препарирайки вратаря на "принцовете".

Навас спаси тупалка на Бускетс от дистанция, но в добавеното време на първата част Курзава спъна Антоан Гризман в наказателното поле на ПСЖ и Антъни Тейлър даде дузпа и за Барса. Меси заложи на мощен удар, но уцели коляното на Навас, а след това топката се отби в напречната греда!

Началото на второто полувреме беше далеч по-спокойно. Атаките се редуваха и пред двете врати, но те нямаха скоростта и опиянението на вихрушката от първите 45 минути.

Тъкмо беше изминал един час игра, когато Меси беше оставен непокрит, но в последния момент все пак беше блокиран. Гризман пробва да направи добавка, но защитата на парижани се намеси с дружни усилия.

В средата на второто полувреме Бускетс нанесе удар от неудобна позиция и топката застрашително се насочи към близката греда, но Навас изби. Последва трайно настаняване на каталунците пред пеналта на домакините, но головото положение липсваше.

В заключителната част на срещата каталунците продължаваха да опитват смело и даваха всичко от себе си, като играта се водеше почти изцяло в половината на парижани. При една от редките акции на ПСЖ Мбапе излезе на стрелкова позиция, но шутира неточно.

ПСЖ - Барселона 1:1

1:0 Килиан Мбапе - 30', дузпа
1:1 Лионел Меси - 37'

Пропусната дузпа: Меси (Барса) - 45'

 

Коментари

Новини Варна