IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
15:45 | 28 април 2021
Обновен: 22:38 | 25 април 2024

Пунта Мара: Боби Михайлов оттегли оставката си! Конгрес няма да има (ВИДЕО)

Първа лига се увеличава от 14 на 16 отбора

По материала работи: Слав Велев
Пунта Мара: Боби Михайлов оттегли оставката си! Конгрес няма да има (ВИДЕО)

Снимка: Lap.bg

Борислав Михайлов е оттеглил оставката си като президент на БФС, която бе депозирана преди година. Освен това Конгресът, който бе насрочен за 25 юни, бе отменен, информира dsport. Всичко това се е случва по време на Изпълкома на БФС, който продължава и сега.

Това значи, че битката за президентското място във футболната ни централа ще се проведе през февруари 2022 г., когато е редовният ІХ конгрес на БФС.

Друго важно решение е, че Първа лига се увеличава от 14 на 16 отбора. 

Михайлов заяви, че се връща, за да "стегне редиците".

"Тогава имаше много напрежение, имаше много интриги, лъжи, клевети. Затова, че едва ли не това е една корупционна среда. Аз тогава се оттеглих, за да може БФС да работи спокойно. По различни причини моите колеги не можаха да свикат Конгрес. Минаха всички проверки. Те не откриха нито едно нарушение от БФС. Гордо мога да дойда пред вас, починах си. Беше ви скучно без мен", коментира той.

"Видях грешки в себе си, видях грешки и в моите колеги. Връщам се да организиране другата година един редовен Конгрес, на който всички желаещи да имат достатъчно време да представят своите идеи. Сега юристите говориха повече от футболните хора. Сега за всички ще е ясно, че догодина ще има редовен Конгрес. Там всички ще могат да се кандидатира", заяви още Боби Михайлов.

Михайлов подаде оставка непосредствено след скандала с расистките подвиквания на мача България - Англия.

Във вторник своята президентска кандидатура за вече отменения конгрес заяви бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" и националния отбор Димитър Бербатов.

Коментари

Новини Варна