IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
12:30 | 9 май 2021
Обновен: 13:04 | 20 април 2024

Зидан си тръгва от Реал гневен, уморен и разочарован

Спрягат Дешан за негов наследник

По материала работи: Слав Велев
Зидан си тръгва от Реал гневен, уморен и разочарован

Зинедин Зидан си тръгва от Реал Мадрид след края на сезона, който е на 20-ина дни отстояние. Това е новина на английската медия Goal.com, потвърдена обаче от двата големи вестника в испанската столица - Marca и AS. Общото в публикациите е, че се позовават на "водещи играчи" на Реал, които са убедени - Зизу напуска гневен, разочарован и уморен от всичко, случващо се в клуба, пише corner.dir.bg.

Френският треньор и легенда на Мадрид, а и на световния футбол, има договор до 2022 г. Но няма да го изпълни, твърдят днешните медии. На него му е писнало да се бори с неща, които са извън контрола му.

Още след титлата на Испания миналата есен, Зидан поиска пари за трансфери от Флорентино Перес, но не получи подкрепа на пазара. Тогава бе обяснено, че пандемията има голям икономически ефект върху клуба, което треньорът прие с разбиране. Следващите месеци не бяха лесни нито за него, нито за отбора.

Поредица случаи на коронавирус, както и карантина за самия него, нарушен тренировъчен процес на базата Валдебебас, в който се налагаше да работи с малки групи от отбора му, както и неяснотата около трансферната стратегия и бъдещето на звезди като Серхио Рамос, Тони Кроос и Рафаел Варан, чести оплаквания от контузии и несериозно отношение на водещи играчи (Еден Азар е очевидният пример)... Това са все фактори, довели до положението Зидан вече да не се чувства в Мадрид като у дома.

Според източниците от клуба, неговите отношения с боса Перес също са се влошили, а досега се смяташе, че те са добри приятели, не просто колеги.

Още един ключов момент - поставил въпроса за бъдещето му и какво мисли управата за евентуален нов контракт и на самия треньор, Зидан е чул единствено уклончивото: "Надяваме се да изкараш докрай настоящия си договор." Което е сигурност за 12 месеца или... просто пълна несигурност дали той има доверието да продължи да води Реал.

Френските медии също подемат темата днес, а продължението е, че не просто Зидан си тръгва.

Възможна изглежда рокада на постовете с добрия му приятел и дългогодишен съотборник Дидие Дешан. Селекционерът спечели с Франция Мондиал 2018, загуби финала на Евро 2016 и възнамерява да си тръгне след европейското това лято. Реал го вижда като идеален треньор, а френската федерация вече оглежда Зизу като следващ селекционер на "петлите"...

Зидан спечели три пъти Шампионската лига и два пъти титлата в Испания като треньор на Реал.

Отпадането от Челси във вторник на полуфинал в турнира на шампионите означава, че единствен шанс за трофей този сезон остава златото в Примера, където обаче тимът е втори след Атлетико само 4 кръга преди края на първенството.

 

Коментари

Новини Варна