IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
10:00 | 17 май 2021
Обновен: 14:43 | 27 април 2024

5 от 5 за грацията Боряна Калейн. Обра златните медали на държавното

Гимнастичката е недостижима у дома

По материала работи: Слав Велев
5 от 5 за грацията Боряна Калейн. Обра златните медали на държавното

Боряна Калейн от клуб „Левски Триадица“ спечели всичките пет златни медала на държавното първенство по художествена гимнастика, което се проведе през уикенда в столичната зала "София".

След титлата в многобоя в събота, в неделя възпитаничката на Марияна Памукова стана шампионка на всичките четири финала на отделните уреди. Калейн получи оценки 27.850 точки на обръч, 27.950 на топка, 27.000 на бухалки и 25.200 на лента.

Стилияна Николова от „Етър“ взе сребро на обръч и топка, Татяна Воложанина от „Левски Илиана“ е втора на бухалки и трета на топка и лента, а Ева Брезалиева от „Олимпия“ (Бургас) спечели бронз на обръч и на бухалки.

След стабилната си игра в многобоя, на уредите Катрин Тасева допусна грешки и завоюва само сребро на лента.

Следващото голямо изпитание за Калейн и Тасева е европейското първенство във Варна след 3 седмици. На Световната купа в Пезаро (Ит) от 28 до 30 май ще участва ансамбълът жени, както и Татяна Воложанина и Стилияна Николова в индивидуалното.

След края на държавното президентът на федерацията Илиана Раева специално поздрави Боряна Калейн за изключително силното състезание, а за Катрин Тасева е убедена, че ще покаже най-доброто точно на олимпиадата в Токио.

Раева отличи Татяна Воложанина, която изигра осем от осем съчетания без грешка и я нарече "невероятен боец и многобоец". Според нея момичетата са сътворили истински спектакъл на финалите.

Коментари

Новини Варна