IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
14:15 | 23 май 2021
Обновен: 10:36 | 19 април 2024

Петима българи завоюваха шампионски пояси на SENSHI 8

Главният сблъсък на вечерта между Димитър Пенчев и Петър Стойков вдигна градусите в залата, завърши с победа за Пенчев

По материала работи: Ставри Таргов
Петима българи завоюваха шампионски пояси на SENSHI 8

Пет български победи отбелязаха родните бойци на осмото издание на международната бойна галавечер SENSHI. В нея участваха професионални състезатели по кикбокс, муай тай и киокушин от 11 държави, а битките на ринга бяха повече от атрактивни. Рефери, коментатори и специални гости на международната бойна галавечер бяха световните К-1 величия Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст.

Сред специалните гости беше и генералният секретар на Професионалната лига на KWU шихан Александър Пичкунов, както и един от най-влиятелните хора в света на бойните спортове – президентът на ISKA Европа Пол Хенеси.

В големия двубой за вечерта, който беше под номер 10 в програмата на SENSHI 8, един срещу друг за пояса „Шампион на SENSHI” излязоха Европейските шампиони на WAKO PRO от България Димитър Пенчев и Петър Стойков.

Двамата премериха сили по правилата на KWU FULL CONTACT в категория до 70 кг и вдигнаха залата на крака в рамките на три рунда. Мачът оправда големите очаквания и беше повече от оспорван до последно, като след последният гонг съдиите отсъдиха победа в полза на Пенчев.

Бойното шоу, което се проведе на 22 май в София, беше открито с двубой между Украйна и Казахстан. С единодушно съдийско решение казахстанецът Алишер Карменов победи Артьом Веклич. Двамата изиграха атрактивна битка по правилника на KWU SENSHI в кат. до 65 килограма. Първият рунд премина по-неуверено за Карменов, но той категорично взе втория и третия рунд на битката, което бе отчетено от съдиите при финалното им решение.

Брутален нокаут и победа за европейския шампион по муай тай от България Драгомир Петров белязаха втория двубой от програмата на SENSHI 8. Опонентът на Петров – шампионът по кикбокс на Испания Педро Граньо от Испания, удържа стоически на всички атаки, които българинът му поднесе, а на няколко пъти имаше и съмнения дали ще може да продължи мача.

Краят обаче дойде 20 минути преди края на третия рунд, когато мощен десен кик в главата на испанеца го прати на земята и наложи намесата на медицинските екипи. За изпълнението си Петров получи и специалната награда на вечерта за най-добра техника.

С единодушно съдийско решение европейският киокушин шампион от България Кристиян Дойчев победи шампионът на Русия и многократен №1 на Южна Русия Давид Биткаш в третия мач на SENSHI 8. Българинът не остави никакъв шанс на Биткаш и доминираше през почти целия мач, а в последните секунди постави на колене руснака.

Четвъртият мач от бойната карта на SENSHI 8 завърши с победа по точки за украинската кикбокс звезда Владислав Фостенко, който е шампион на Pit Bull Fight 2019 и на Украинската купа по кикбокс К-1 за 2020 година, над родния боец Костадин Кърджалийски, който е „Спортист номер 1“ на Гоце Делчев за 2018 година и носител на републикански титли по кикбоксл

В гладиаторска битка с допълнителен рунд носителят на Европейския пояс на WAKO PRO Ахмед Крънич победи възпитаникът на К-1 легендата Петер Артс от Нидерландия Бадер Фердаус. Срещата между двамата беше оспорвана и в трите рунда. Тъй като двубоите не могат да завършват наравно, съдиите дадоха допълнителен рунд, в който Крънич показа надмощие.

Руската бойна звезда Артьом Пашпорин наложи волята си след 3 рунда над Фархад Ахмеджанов в шестия мач от галавечерта на SENSHI 8. Руснакът, който излезе на ринга като каубой, ликува с трофея при 70 килограмовите по правилата на KWU SENSHI, след като бе по-добрият в битката с „Индианеца“ от Беларус.

Двубоят между капитаните в седмата среща от SENSHI 8 завърши с убедителна победа на Световния шампион на WAKO PRO Атанас Божилов от България срещу носителя на Европейски пояс на WAKO PRO Марио Нани от Италия. След три рунда, в които родният боец атакуваше стратегически опонента си, Наката вдигна темпото в последната част на двубоя и заслужено продължи победния си марш на SENSHI 8.

Още една българска победа беляза седмия сблъсък на вечерта – Едуард Алексанян , който през февруари на SENSHI 7 завоюва Европейския пояс на WAKO PRO срази Мадалин Могос от Румъния. Двубоят им се проведе по правилaта KWU Full Contact в кат. до 80 кг., а убедителната и красива победа на Алексанян му донесе специалната награда на вечерта – „Най-висок боен дух“.

Един от най-опитните и солидни бойци по кикбокс на планетата – Андрей Чехонин постигна почти светкавична победа на SENSHI 8. Руснакът, който във визитката си има световни титли по кикбокс на WAKO и WAKO PRO, сребърен медал от турнира „Tatneft Cup“ през 2015 г, втори дан в карате киокушин и над 50 купи зад гърба си, срази за по-малко от рунд Рикардо Фернандес от Португалия, който е световен кикбокс и европейски К-1 шампион, както и шампион по кикбокс на Иберийския полуостров. За победата си Чехонин получи третата специална награда – „Нокаут на вечерта“.

SENSHI 8 се проведе със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushin Karate News.

 

Коментари

Новини Варна