IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
12:30 | 9 юли 2021
Обновен: 13:52 | 8 май 2024

Монката аут от националния! Нов треньорски екип поема плажния футбол

Филип Филипов, Георги Савов и Велин Крачанов ще ръководят вече отбора

По материала работи: Слав Велев
Монката аут от националния! Нов треньорски екип поема плажния футбол

Симеон Христов - Монката/Снимка: Черно море/АРХИВ

Монката - Симеон Христов вече не е треньор на националния отбор по плажен футбол. Филип Филипов, Георги Савов и Велин Крачанов ще ръководят вече националите, научи dsport. Филипов е бивш играч и голмайстор на МФК Спартак Вн, като след дълги години в отбора, това лято бе привлечен в тима на СА-МВР София. Георги Савов е треньор на вицешампиона СА-МВР София, а Вили Крачанов е член на комисията по плажен футбол.

Симеон Христов публикува емоционален пост на личната си страница в социалните мрежи: "Благодаря и довиждане, Български Национален Отбор по плажен футбол! За мен беше Чест!Осем сезона, осем незабравими летни месеци. В съзнанието ми има толкова моменти, че чак се чудя дали е възможно това. 
Не мога да тагна и спомена всички онези, благодарение на които тази моя страст се превърна в реалност, но мога да кажа, че удоволствието да бъда част всичко това, си струваше всичко, даже повече.Винаги съм смятал, че приказките трябва да си ги създаваме сами и че успехът не е нещо, което намираш, а точно обратното. Благодаря на хората, които ми гласуваха доверие в годините. Желая успех на новото ръководство!"

 Начело със Симеон Христов родните ни национали спечелиха купа от кръг в Евролигата през 2018-а година. Същата година плажните лъвове заеха 3 място в дивизия Б на Евролигата от 17 отбора. Сред успехите на България е 15-ото място в ранглистата на Европа. Нашите имаха 4 класирания за финали от 5 участия в Евролигата. под ръководството на Симеон Христов МФК Спартак Вн стана 9 пъти шампион на България, като неизменен такъв е в последните 5 години.

Коментари

Новини Варна