Варна 12°
fallback
Спорт
16:40 | 10 юли 2021
Обновен: 18:12 | 18 май 2024

Българските девойки спечелиха втората групова фаза на Европейското по плажен хандбал във Варна

Момичетата на треньора Тефик Парафитов пребориха и Словения

По материала работи: Ставри Таргов

Снимка Sportsphotographers

Националният ни отбор по плажен хандбал за девойки спечели втората групова фаза за разпределяне на местата от 9 до 15 на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна. След успеха над Румъния момичетата на треньора Тефик Парафитов пребориха и Словения с 2:0 (17:15, 15:12).

„Словения е подготвен отбор. Успяхме да ги разгадаем и се радвам, че момичетата съумяха да им противодействат“, каза треньорът на девойките Тефик Парафитов.

Юношите ни пък надвиха Холандия с 2:0 (24:20, 30:29), след което обаче отстъпиха от Гърция след дузпи в изключително оспорвана среща и съдийски подаръци за противника. Нашите взеха първата част с 15:14, но отстъпиха във втората с 15:17.

„Треньорът на гърците непрекъснато провокираше съдиите. През целия мач гръцките състезатели правеха по 4 крачки и отбелязваха голове, което не е нормално и не е редно. Но факт е, че загубихме“, заяви наставникът на юношите Самет Муртазали.

Той коментира и победата ни над Нидерландия:

„Играхме с хъс и желание. Разузнахме внимателно как играят противниците, момчетата изпълниха указанията и резултатът дойде“, каза Мортазали след мача с Нидерландия.

След загубата от Гърция, юношите продължават борбата за местата от 13 до 15.

Днес рожден ден празнува дамата в българския организационен комитет на EHF Beach handball EURO 2021 Кристияна Блажева. Тя беше изненадана от българския офис на първенството с букет по повод празника, връчен ѝ от президента на БФ Хандбал Росен Добрев.

 

Автор на статията:
Ставри Таргов
успех девойки европейско по плажен хандбал
0 коментара
fallback
fallback