IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
16:40 | 13 юли 2021
Обновен: 03:34 | 26 март 2024

България с две загуби на старта на Европейското по плажен хандбал във Варна

Мъжкият ни национален отбор записа инфарктно поражение от Полша, жените отстъпиха на Украйна

По материала работи: Слав Велев
България с две загуби на старта на Европейското по плажен хандбал във Варна

България започна с две загуби Европейското първенство по плажен хандбал във Варна.

Мъжкият ни национален отбор записа инфарктно поражение от Полша след здрава битка и 11:14 и 20:21 в отделните части. През второто полувреме имаше и моменти, в които се почувствахме ощетени от съдийски решения.

„Имаше моменти, когато сменяхме схемата и това донасяше импулс в играта, който водеше до добри атака, като е спорно коя от тях беше за една и коя за две точки. Останахме малко огорчени. Очаквах да тръгнем малко по-сковани, но мисля, че с течение на първенството ще се отпуснем. Полша са сериозен отбор със 7-мо място през 2019 г. Високи, селектирани и добре поставени физически. Смятам, че ако излезем освободени в следващия мач срещу Хърватия, ще се представим добре“, каза старши-треньорът на България Веселин Станков.

При жените отстъпихме на Украйна с 18:26, и 13:32.

„Бяхме много амбицирани и може би прегоряхме. Тези момичета за пръв път са на Европейско първенство и голямата тежест се оказа фактор. Излизаме по-освободени в следващия мач, защото няма какво повече да губим и се надявам да покажем това, което наистина можем, защото това не бяха истинските ни възможности“, коментира треньорът на жените Ирина Миладинова

В 17 часа днес мъжете срещат Хърватия, а в 18 часа жените се изправят срещу Турция.

Българските мачове от Европейското първенство по плажен хандбал във Варна при мъжете и жените, полуфиналите и финалът се излъчват в ефира на MAX SPORT 3. Останалите по интересни срещи пък може да наблюдавате по телевизия B1B Box  (B1B.TV).

При мъжете България е в група с Хърватия, Полша и Швеция

При жените България е в група с Испания, Украйна, Дания и Турция

Програма за 14 юли на българските национални отбори за мъже и жени:

10 часа, корт 1: България – Испания (жени)

12 часа, корт 2: България – Швеция (мъже)

16 часа, корт 1: България – Дания (жени)

Коментари

Новини Варна