IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
09:20 | 4 август 2021
Обновен: 23:54 | 19 април 2024

Стойка Кръстева пише история в Токио! На финал е

Срамна загуба при борците. Петима национали в три спорта се борят в Токио, чакаме медали

По материала работи: Слав Велев
Стойка Кръстева пише история в Токио! На финал е

Стойка Кръстева/Снимка: Getty Images

Невероятната Стойка Кръстева победи представителката на домакините Тсукими Намики с 5:0 а 1/2-финалите в категория до 51 кг на олимпийския ринг. Така в събота на 7 август в 8:15 часа тя излиза на финал срещу Босе Чакъроглу от Турция.

До този момент Стойка беше безкопромисна със съперничките си и продължи доминацията си. 

Бусе е Европейска шампионка от Мадрид 2019, като през същата година спечели Европейските игри в Минск и зае второ място на Световното първенство в Улан-Уде. 

Петима българи в три спорта ще участват на олимпийските игри в Токио в сряда, 4 август. Първа започнa Станилия Стаменова. В 4:33 часа сутринта тя стартира в пета серия в квалификациите на 200 метра кану. Първите две лодки отиват директно на полуфинал. За жалост родната гребкиня се размина с участие, като завърши гонката на 5-о място в четвъртфиналната серия.

Трима наши борци ще се появят на тепиха днес. Около 6:00 часа Георги Вангелов се бори срещу индиеца Кумар Рави със срамното 8 на 0 при 57 кг свободна категория. След това и Евелина Николова излиза на осминафинал срещу полякината Вржесин, също в кат. 57 кг. При успех малко по-късно и двамата продължават на 1/4-финали и евентуално на полуфинали (от 12.15 ч.)

Около 13 ч. Тайбе Юсеин ще се бори за бронзовия медал с класирала се от репешажите състезателка в кат. 62 кг.

 

Коментари

Новини Варна