IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
07:40 | 9 август 2021
Обновен: 14:06 | 26 април 2024

Футболистите с най-много трофеи през XXI век

По материала работи: Слав Велев
Футболистите с най-много трофеи през XXI век

За някои футболисти преследването на трофеи по време на кариерата им остава често като един несбъднат блян. За масата от практикуващите играчи именно това да се доберат до какъвто и да е медал за първо място, дори да е само един, е равносилно на грандиозен успех и вероятно върха на тяхното пътешествие в света на футбола. За други обаче вдигането на различни трофеи се оказва толкова обичайно явление, колкото да изпием сутрешното си кафе. Някои великани на играта може да си направят цяло мъзе, пълно с отличия. Светът на залозите, от своя страна, често обича да ни предоставя възможността да залагаме именно относно това дали даден състезател ще се окичи с медал. За да видите някои от интересните опции, то обезателно трябва да прочетете последващото обстойно Betway ревю. В следващите редове ще ви представим и петима от великаните на нашето време, които могат да се похвалят с наистина неповторима колекция от отличия.

1. Кристияно Роналдо

Започваме отзад напред по отношение на бройката на отличията, като за мнозина от вас навярно ще е изненадващо, че португалската мегазвезда Кристияно Роналдо заема именно най-ниското място в днешната ни класация. Стрелецът може да се похвали със „скромните“ 35 трофея по време на бляскавата си кариера. Сред тях няма как да не отличим спечеления медал за триумфа заедно с Португалия на Евро 2020, както и сензационните 5 трофея от Шампионската лига заедно с Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. Към тях прибавяме и никак не малка бройка от титли в Ла Лига и Висшата лига.

2. Жерар Пике

В следващите редове преминаваме към царството на златния отбор на Барселона, което значи, че останалите представители в класацията са именно бивши и настоящи играчи на клуба. Започваме от бранителя Жерар Пике, който има на името си 8 титли от Ла Лига, 4 Шампионски лиги и не на последно място по 1 успех на Световни и Европейски първенства, бидейки част и от друго златно поколение – това на испанския национален отбор. С общо 37 трофея на сметката си юношата на Барса вече спокойно може да мисли и за бизнеса си.

3. Лионел Меси

Продължаваме с кадрите на Барса, а Лионел Меси определено е най-видният от всички такива. Аржентинската легенда наскоро успя да измести Пике от топ 3 на класацията, след като спечели Копа Америка заедно с родината си. Към този успех обаче има още толкова много – 10 титли от Ла Лига, 4 Шампионски лиги, седем купи на Испания и още много други. А малкият гений продължава да е във върха на силите си, което значи, че няма да е изненада, ако бройката се увеличи.

4. Андрес Иниеста

В горните редове бяхме споменали за пътя на Жерар Пике, а един негов бивш съотборник – Андрес Иниеста, е успял да го задмине, записвайки 39 отличия. Разлика между медалите на двамата всъщност почти няма. Нисичкият халф може да се отчете с 9 титли от Ла Лига, като другата разлика може да бъде намерена в спечелената титла на Япония заедно с Висел Кобе миналата година.

5. Дани Алвеш

Стигаме и до властелина на медалите – неповторимият десен бранител Дани Алвеш. Шест трофея от Ла Лига, шампион на Италия, двукратен такъв във Франция, вдигал два пъти Копа Америка с Бразилия и 3 пъти Шмапионската лига. Бразилският краен бранител е заработил 42 титли – може само да му свалим шапка, за което.

Новини Варна