IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
09:00 | 10 август 2021
Обновен: 23:04 | 23 април 2024

Лудогорец излиза в битка за 10 милиона лева

"Орлите" играят най-важния си мач от поне 5 години - срещу Олимпиакос

По материала работи: Слав Велев
Лудогорец излиза в битка за 10 милиона лева

Днес от 21,00 часа на стадион „Хювефарма Арена“ Лудогорец излиза в най-важния си мач от поне 5 години - срещу Олимпиакос от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Победа тази вечер или продължаване с дузпи след 1:1 в Пирея ще осигури минимум 5 милиона евро или около 10 000 000 лева на „орлите“, защото отборът вече ще има гарантиран плейоф в Турнира на богатите, пише "Мач Телеграф".

Според УЕФА препъналите се на последното стъпало ще си осигурят именно тази сума — 5 млн. евро. Тоест дори Лудогорец да загуби в следващата фаза (от Малмьо или Рейнджърс — 2:1 в първия мач), клубът ще има гарантиран огромен приход. Победителят в плейофа ще осигури много повече с присъствието си в групите - 15,64 милиона евро.

Така че това е важно за Лудогорец, който да припомним, вече си осигури участие в групите на Лигата на конференциите - 2 940 000 евро приходи, независимо от съдбата на реванша е Олимпиакос. Ако днес разградчани елиминират гръцкия гранд, те със сигурност ще са се класирали в групите на Лига Европа, където приходите ще бъдат повече от Лигата на конференциите.

Не много повече, но престижът на двата турнира е различен. Тоест - присъствието в групите на Лига Европа дава 3,63 милиона евро. Допълнителни пари дават класирането на отбора в зависимост от десетгодишното му присъствие в Европа. Екипът с най-ниско класиране получава „дял“ на стойност 132 000 евро. Предпоследният получава 264 000 евро и така нататък. Екипът с най-високо класиране получава 4,224 милиона евро. И, разбира се, пари от пазарния пул, които в момента не могат да бъдат изчислени, защото всичко зависи от победи, равенства и класирания.

Но да оставим парите настрана, колкото и важни да са те. Едно елиминиране на Олимпиакос ще постави Лудогорец на челно място в историята. Защото скалпът на гърците ще бъде нареден до други големи отбори, които разградчани изхвърлиха от турнирите - Цървена звезда, Стяуа, Лацио, Партизан, Виктория Пилзен, както и ПСВ Айндховен, Динамо Загреб, Базел и Ференцварош, които отпадат в групи след срещи с Лудогорец, а българският тим преминава напред.

Още спортни новини четете на "GOL.bg"

Коментари

Новини Варна