IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
08:50 | 6 септември 2021
Обновен: 23:21 | 25 април 2024

Без прецедент: Прекратиха мача Бразилия-Аржентина заради COVID-мерки

Здравните власти спряха срещата от световната квалификация в седмата минута

По материала работи: Слав Велев
Без прецедент: Прекратиха мача Бразилия-Аржентина заради COVID-мерки

Без прецедентно здравните власти в Бразилия прекратиха световната квалификация срещу Аржентина. При резултат 0:0 на ст. „Коринтианс Арена“ в Сао Пауло здравни служители прекъснаха мача в опит да приберат от игрището четирима аржентински национали – Кристиан Ромеро, Емилиано Мартинес, Ло Селсо и Емилиано Буендия, предаде "24 часа". Те са обвинени в нарушаване на карантината срещу коронавируса и лъжливи декларации. Аржентинците са имали специално разрешение от южноамериканската футболна централа КОНМЕБОЛ да пристигнат в Бразилия за квалификацията, но местното правителство заяви, че играчи, пристигащи от Великобритания, са длъжни да преминат карантина.

Според закона в Бразилия, всички, които са били във Великобритания в последните 2 седмици трябва да изкарат 14-дневна карантина. Четиримата, които играят в Англия спестили това на летището в Сао Паулу.

Четиримата трябва да бъдат експулсирани. След като те бяха прибрани, съотборниците им се прибраха в съблекалнята и отказаха да продължат мача.

Домакините спазиха забраната, като от състава им липсваха Едерсон и Жесус.

Според правилата на местната Национална агенция за наблюдение на здравето (Anvisa) те е трябвало да прекарат 14-дневна карантина в Бразилия. При пристигането си те са посочили, че не са посещавали Великобритания. По-рано през деня стана ясно, че от Anvisa са се обърнали към полицията за задържането на играчите в хотела им и последваща депортация, но това не се се е случило.

Коментари

Новини Варна