IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
10:15 | 9 октомври 2021
Обновен: 14:13 | 24 април 2024

МФК "Спартак" с рекорден скок в ранглистата на Европа

Шампионът на България по плажен футбол е на 19-то място в класацията на Стария континент

По материала работи: Слав Велев
МФК "Спартак" с рекорден скок в ранглистата на Европа

Снимка: МФК "Спартак" 

Шампионът на България по плажен футбол за последните шест години МФК Спартак регистрира огромен скок в клубната ранглистата на Европа. Варненци, които завършиха на осмо място в Шампионската лига през лятото в Португалия, достигайки до 1/4-финалите в турнира, се изкачиха на рекордното за български тим 19-място в конкуренцията на повече от 150 отбора от Стария континент. Досегашното най-добро постижение отново беше на МФК Спартак, който през 2018 г. стигна до 25-а позиция.

Клубът вече е достатъчно разпознаваем в Европа заради редовните си участия в Шампионската лига през последните години. През този сезон на турнира в Назаре варненци стартираха с успехи над домакина Сотао с 6:3 и грузинския първенец Динамо (Батуми) с 5:3, като по този начин спечелиха групата си, което също е историческо постижение. Последва нова победа над друг тим на име Сотао с 8:4 в елиминационната фаза, като след този мач възпитаниците на Симеон Христов биха и Каса Бенфика (Португалия) за историческо първо класиране на 1/4-финал. В него Спартак озори до краен предел първенеца от предишните три издания на надпреварата Брага, но отстъпи с 4:6. Именно Брага е лидер и в настоящата ранглистта на Европа.

След завръщането си от Иберийския полуостров, варненци спечелиха десетата си титла на България, като победиха във всичките си девет срещи и вече четири години не познават вкуса на загубата на родна земя.

Коментари

Новини Варна