IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
09:30 | 10 октомври 2021
Обновен: 00:45 | 17 април 2024

Фюри нокаутира Уайлдър

Британецът запази короната си

По материала работи: Ставри Таргов
Фюри нокаутира Уайлдър

Тайсън Фюри остава непобеден на професионалния ринг. 33-годишният британец нокаутира Дионтей Уайлдър в 11-ия рунд в третия мач между двамата в тежка категория.

Така Циганския крал защити титлата на Световния боксов съвет (WBC), която отне от Уайлдър през февруари 2020 г.

Срещата в Лас Вегас бе драматична, а напрежението започна да се покачва още преди двамата да тръгнат към ринга.

Началото на мегаспектакъла се забави и дори коментаторите в залата не разбираха каква е причината. Появи се информация, че Уайлдър е заявил, че ще излезе, когато реши, че е готов. Имаше и мнения, че е възникнал проблем с ръкавиците на Бронзовия бомбардировач, което наложило забавянето.

Двамата си размениха общо пет нокдауна. През цялото време обаче Фюри контролираше развоя на събията между въжетата и не остави съмнения, че е по-добрият боксьор.

Британецът нокаутира американеца за втори път в трите им мача. В миналия, през февруари 2020 г., победата дойде в 7-ия рунд. Първият им сблъсък в края на 2018 г. завърши с равенство. 

Така от 32 битки Фюри вече има 31 победи и едно равенство – това срещу Уайлдър. 22 от тези срещи са спечелени с нокаут. 

Загубата пък е едва втора за Дионтей Уайлдър в 45-ия му мач. И двете му поражения са именно от Тайсън Фюри. Американецът остава с 41 победи с нокаут в тези 45 двубоя.

В първия рунд Тайсън Фюри бе заел изчаквателна позиция, докато Уайлдър пласира десен прав и няколко удара в торса на шампиона. През следващите три минути обаче британецът превключи на различна предавка и започна да притеснява Уайлдър.

Когато американецът скъсяваше дистанцията, Фюри неутрализираше съперника с държане в клинч. Уайлдър поразклати Фюри край въжетата, но световният шампион му вкара десен прав в главата. Уайлдър падна на земята в нокдаун и сякаш краката не го слушаха.

В следващите 10-15 секунди Фюри опита да нанесе съкрушителен удар, но гонгът за край на третия рунд позволи на американеца да поеме глътка въздух.

Ситуацията коренно се промени в четвъртия рунд. Драмата продължи с пълна сила, а Уайлдър на два пъти прати Фюри в нокдаун, но Циганския крал просто отказваше да се предаде.

В петия рунд двамата боксьори изглеждаха изморени и битката се поизравни, което позволи на британеца да се съвземе от шока.

Следващите пет рунда бяха изпитание за волята на Уайлдър. Фюри отново взе нещата в своите ръкавици, а правите му удари и крошетата често намираха лицето на Уайлдър, който за втори път падна в нокдаун.

Бронзовия бомбардировач успяваше да стои изправен, но не показваше, че има отговор или дори сили да се противопостави на Циганския крал, въпреки че в 10-ия рунд имаше проблясъци за изненадващ обрат. 

С финален щурм Фюри нокаутира 35-годишния си съперник в 11-ия рунд, съобщи bTV.

Коментари

Новини Варна