IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
14:15 | 12 октомври 2021
Обновен: 10:59 | 23 април 2024

Ще има избори за президент на БФС

411 от 489 делегати гласуваха "за" прекратяването на мандата на Михайлов

По материала работи: Слав Велев
Ще има избори за президент на БФС

Снимка: Lap.bg

411 от 489 явили се в зала 1 на НДК делегати за извънредния Конгрес на БФС гласуваха "за" прекратяването на мандата на сегашния президент на родната централа Михайлов. 72 са се "въздържали", а нито един не е дал вот "против". Това означава, че ще има избор за нов президент, което е четвърта точка от дневния ред на Конгреса, предаде Bulgaria ON AIR.

Извънредният конгрес на БФС за избиране на ново ръководство на съюза започна в 10:00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата. В началото Георги Величков, който делегат на ФК "Калояново", се самопредложи за член на Комисията, която ще брои гласовете на Конгреса. Мотивът му бе "да има честни избори". Част от другите делегати го освиркаха, а след гласуване предложението му не бе прието. 106 делегати гласуваха "за, а "против" - 206. Останалите се въздържаха, предава БГНЕС.

Впоследствие, делегатите на Конгреса избраха комисия, която ще брои гласовете. С 10 гласа повече не се прие предложението в състава на комисиите да влязат двама независими адвокати, които да следят за редовността на извънредния конгрес. Резултатът бе 189:199 в полза на решението. Има и над 80, които се въздържаха.

Коментари

Новини Варна