IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
15:45 | 12 декември 2021
Обновен: 06:46 | 25 април 2024

Спартак Вн зимува на върха във Втора лига

Хебър и Етър завършиха 1:1 в дербито на 22-ия кръг

По материала работи: Слав Велев
Спартак Вн зимува на върха във Втора лига

Хебър и Етър завършиха 1:1 в дербито на 22-ия кръг във Втора лига, което беше пряк спор за върха. От равенството най-доволни са в Спартак (Варна), който ще зимува на първото място, пише "ГОЛ.bg".

В събота "соколите" победиха с 2:1 Септември (София) и събраха 45 точки. Хебър и Етър имат по 44, а четвърти с 41 е Миньор (Перник). Мачът в Пазарджик беше доста оспорван, a зрителите видяха два гола, червен картон, пропусната дузпа и редица интересни ситуации пред двете врати.

Домакините играха с човек повече близо половин час, но въпреки това не успяха да стигнaт до победата, която щеше да ги изкачи на първото място. В 19-ата минута Живко Петков даде преднина на Хебър, разписвайки се с глава след центриране от ъглов удар - 1:0.

В 28-ата гостите от Велико Търново имаха отлична възможност да изравнят, след като стигнаха до дузпа. Даниел Младенов бе спънат от вратаря Петър Дебърлиев в наказателното поле, а съдията Ивайло Стоянов посочи бялата точка.

Опитният Младенов застана зад топката, а Дебърлиев успя да я улови и да запази преднината на Хебър. В 59-ата минута гостите от Велико Търново останаха с човек по-малко, след като Радослав Апостолов получи директен червен картон. Футболистът на Етър задържа за фланелката Живко Петков, който се откъсваше сам срещу вратаря.

Хебър обаче не успя да се възползва от численото си преимущество, дори напротив - "виолетовите" изравни резултата само три минути след червения картон. Ловре Кнежевич се възползва от грешка на Томислав Папазов и вкара за крайното 1:1 в 62-ата минута. 

Още новини от света на спорта четете на "ГОЛ.bg"

Коментари

Новини Варна