IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
08:45 | 8 януари 2022
Обновен: 14:53 | 27 март 2024

Квалификант спря Гришо за финал в Мелбърн

Максим Креси надви Григор Димитров със 7:5 и 7:6

По материала работи: Слав Велев
Квалификант спря Гришо за финал в Мелбърн

Снимка: Gulliver/GettyImages

Американецът Максим Креси надви Григор Димитров в битка за място на финала на турнира от сериите АТР 250 в Мелбърн. Квалификантът се наложи със 7:5 и 7:6 и ще спори за трофея в надпреварата, предаде Gong.bg

Ефективността на Креси на сервис бе поразителна и въпреки че в края на втория сет Гришо бе близо до това да пречупи противника, американецът се събра и с авторитетни разигравания спечели двубоя.  

ПЪРВИ СЕТ (5:7) 

Григор записа две точки след разминаване на сервиращия съперник, но Креси взе първия гейм, след което Димитров взе първия си сервис-гейм без никакви проблеми. Последва убедителен гейм за Креси, но българинът отговори подобаващо на предизвикателството, макар да направи първата си двойна грешка. 

Страхотен ас и още три волета на мрежата веднага след сервис осигуриха на американеца нов комфортен гейм, а размяната на части продължи - 3:3. Гришо направи още една двойна грешка при 30-0, но пък отново изравни - 4:4.

При 40-15 в следващия гейм Гришо направи гениален ретур-уинър от бекхенд и опита да се върне, но нямаше шанс за повече - 5:4 за Креси. Българинът отвърна с нулев сервис-гейм и отново възстанови равенството. 

С хитро късо движение с китката американецът създаде проблеми за Григор и стигна до 30-15 в последния гейм от сета. Последва бърз ретур и спечелен първи сет бол, който затвори първата част при 7:5 за Креси. 

ВТОРИ СЕТ (6:7)

Втората част стартира с подаване на Креси, който се справи перфектно със сервис-гейма си и го взе безпроблемно. Григор обаче реализира важна точка при 30-30 в следващото разиграване и с мощен ас изравни за 1:1. 

Квалификантът продължи с добрите начални удари и отново поведе с 2:1 гейма. Гришо също отвърна с добре пласирани сервиси и спечели разиграването си - 2:2. Нова бърза размяна на геймове доведе до ново равенство - 3:3. 

Креси продължи с перфектната игра, когато подава,  и с хитър ас затвори гейма - 3:4. Осмият гейм се оказа дълъг, но след сложна размяна на точки Гришо взе разиграването - 4:4. При 40-40 в новия сервис-гейм на противника Димитров спаси няколко гейм бола и постави американеца под напрежение. Критичното разиграване обаче завърши с успех за американеца. Това не повлия на Гришо и той спечели своето подаване, за да оформи ново равенство - 5:5.  

Надлъгването продължи и след изморителна размяна на точки и четири пропуснати шанса за пробив от страна на Гришо, Креси намери начин да оцелее и взе най-дългия гейм в мача. Гришо сервира, за да вкара мача в тайбрек и след няколко бързи точки постигна целта си. 

Българинът реализира минипробив, който обаче бе върнат изключително бързо. Стигна се до нов аванс на Димитров, който бе пропилян с твърде лек ретур на мрежата. Ас на квалификанта и добре пласиран форхенд доведоха до равенство. Грешка на Креси и добър ретур на Гришо оформиха нов минипробив за нашето момче. Креси сбърка на мрежата в точния момент и подари три сетбола на Димитров. Американецът смени тактиката в критичен за него момент, което му донесе успех, и някакси успя да изравни точките. Креси достигна до първи мачбол, но Гришо издържа на напрежението и битката продължи до ново сервиране за мача, което отново бе пропиляно. И третият мачбол на Креси отиде в историята след нова точка за Григор. От четвъртия път американецът бе безпощаден и затвори двубоя при 7:6.  

Коментари

Новини Варна