IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
12:15 | 2 април 2022
Обновен: 23:53 | 25 април 2024

Ясни са групите за Катар"22. Вижте кой срещу кого (ВИДЕО)

Сенегал и Нидерландия откриват Световното в Катар

По материала работи: Слав Велев
Ясни са групите за Катар"22. Вижте кой срещу кого (ВИДЕО)

Кадър и видео: Vbox7/DIEMA SPORT 3

Жребият за Световното първенство по футбол в Катар, което ще се проведе в края на годината, бе изтеглен в Доха. Церемонията започна в 19:00 часа и бе предавана пряко по DIEMA SPORT 3, предаде Gong.bg. В него участие взеха футболните легенди Лотар Матеус, Кафу, Джей-Джей Окоча, Али Даеи, Бора Милутинович, Тим Кейхил и други. Един от най-интригуващите сблъсъци в груповата фаза е между Германия и Испания в Група Е.

Отборите бяха разпределени в осем групи по четири отбора, макар че три от финалистите не са известни. Предстоят да се изиграят два междуконтинентални баража - победителят в зона Океания - Нова Зеландия ще срещне четвъртия в зона КОНКАКАФ -Коста Рика, като мачът ще се играе на 13 или 14 юни в Катар. На 7 юни ОАЕ и Австралия ще се изправят един срещу друг, за да определят съперника на петия в Южна Америка - Перу, като решаващата среща също ще бъде на 13 или 14 юни в Катар. Последният неясен финалист е от зона Европа, където Уелс чака победителя от двубоя Шотландия - Украйна, който трябва да се състои след края на войната в Украйна.

Всички останали 29 отбора бяха разпределени в четири урни в зависимост от мястото си в ранглистата на ФИФА. Домакинът Катар ще заеме първото място в група А. Световното първенство в Катар ще се проведе в периода 21 ноември - 18 декември. 

ГРУПОВА ФАЗА:

ГРУПА А: Катар, Еквадор, Сенегал, Нидерландия

ГРУПА B: Англия, Иран, САЩ, Уелс/Шотландия/Украйна

ГРУПА C: Аржентина, Саудитска Арабия, Мексико, Полша

ГРУПА D: Франция, ОАЕ/Австралия/Перу, Дания, Тунис

ГРУПА E: Испания, Нова Зеландия/ Коста Рика, Германия, Япония

ГРУПА F: Белгия, Канада, Мароко, Хърватия

ГРУПА G: Бразилия, Сърбия, Швейцария, Камерун

ГРУПА H: Португалия, Гана, Уругвай, Република Корея

Международната футболна федерация (ФИФА) смени мача на откриването на Световното първенство по футбол в Катар, съобщи пресслужбата на централата.

В откриващия мач ще се срещнат отборите на Сенегал и Нидерландия от Група "А", като срещата ще започне в 14:00 часа българско време. Мачът ще се играе на стадион "Ал-Тумам" в Доха.

Първоначално турнира трябваше да открият отборите на Катар и Еквадор, които са от същата група, но тяхната среща бе пренесена за 20:00 часа, предава gol.bg.

Финалът на Мондиала ще се играе на 18 декември на стадион "Лусаил" в едноименния град от 19:00 часа. Мачът за третото място ще бъде ден по-рано на стадион "Халифа" в Ал-Раян също в 19:00 часа.

Коментари

Новини Варна