IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
08:00 | 11 юни 2022
Обновен: 10:04 | 27 март 2024

Националният ни отбор по футбол катастрофа в Грузия (СНИМКИ)

Ранен е Тодор Неделев, който е транспортиран до местна болница

По материала работи: Слав Велев
Националният ни отбор по футбол катастрофа в Грузия (СНИМКИ)

Българският национален отбор по футбол претърпя тежък пътно-транспортен инцидент след пристигането в Тбилиси, Грузия, съобщават на сайта на Българския футболен съюз.

Ранен е Тодор Неделев, който е транспортиран до местна болница. Според „Труд“ той е със счупен череп, но няма опасност за живота му. Лекарят на националите Бисер Бочев ще остане тази вечер в болницата, за да следи състоянието на нападателя на Ботев Пловдив. Не е ясно дали ще е нужна оперативна намеса.

На път към хотела на тима шофьорът на първия от двата автобуса, превозващи състава ни, загубил контрол върху управлението на возилото, вследствие на което предизвикал тежка катастрофа.

Всички останали членове на отбора и щаба на българския национален отбор са добре, уточняват от БФС.

Националният ни отбор е в Грузия, където в неделя ще изиграе поредния си мач от груповата фаза на турнира УЕФА Лига на нациите.

Инцидентът се е случил на път от летището в Тбилиси към хотела. Отборът и българската делегация са били разделени на две групи - в два автобуса, каквито са изискванията на УЕФА за официални двубои. Шофьорът на първия автобус е спрял много рязко, заради друг автомобил пред него, което е довело да сблъсък на втория автобус в първия. Настилката е била мокра. Тодор Неделев е стоял в задната част на първия автобус.

Българският тим гостува на Грузия в неделя, 12 юни, от 19.00 часа. Срещата ще се излъчва на живо по БНТ.

Към този момент не се обсъжда отлагане на мача.

Президентът на БФС Борислав Михайлов не е част от родната делегация, която отпътува от Гибралтар за Грузия.

Коментари

Новини Варна