IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
09:00 | 11 юни 2022
Обновен: 00:01 | 26 април 2024

Мачът с Грузия остава въпреки катастрофата. Вижте спортът по ТВ днес

Оперирали футболния национал Тодор Неделев заради парче стъкло в главата

По материала работи: Слав Велев
Мачът с Грузия остава въпреки катастрофата. Вижте спортът по ТВ днес

Снимка: БФС

Мачът от група С4 в Лигата на нациите между Грузия и България ще се състои по програма въпреки катастрофата на двата автобуси, които превозваха българските футболисти, съобщи пресаташето на БФС Виктор Игнатов. Той призна, че играчите и хората от ръководството са шокирани от инцидента, при който тежко пострада халфът на "Ботев" (Пд) Тодор Неделев.

Тодор Неделев е бил опериран в Тбилиси след тежката катастрофа на националния отбор по футбол. Интервенцията се е наложила заради парче стъкло, забито в главата му, съобщи bTV. Тя е преминала успешно, като е продължила повече от 2 часа. Звездата на "Ботев" Пловдив ще остане една седмица в болницата под лекарско наблюдение, като животът му е вън от опасност.

Именно Неделев пострада най-тежко при удара на двата автобуса, превозващи отбора от летището към хотела. Той е изпаднал в шок, като част от разбитите стъкла са попаднали по главата му. Халфът има травма и в областта на гърдите заради камшичния удар. Малко след като кацат на летището в Тбилиси, играчите са качени на два автобуса, които трябва да ги закарат до хотела. Полицейският ескорт пред двете возила е карал с доста висока скорост, а мократа настилка заради дъждовете е една от основните предпоставки за инцидента. В един момент полицаите правят остър завой, а първият автобус рязко спира и не оставя възможност на този зад него да спре навреме. Следва удар, от който най-тежко пострадал е Неделев. Останалите национали и треньорският щаб са в добро физическо състояние, но всички са изключително уплашени.

Коментари

Alb11g завет 80г ( преди 1 година )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна