IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
15:15 | 28 юни 2022
Обновен: 06:25 | 19 април 2024

Kонтузия сложи край на участието на Гришо на "Уимбълдън"

Димитров не успя да доиграе двубоя си от първия кръг в Лондон

По материала работи: Слав Велев
Kонтузия сложи край на участието на Гришо на "Уимбълдън"

Снимка: АРХИВ

Поставеният под №18 в схемата на "Уимбълдън" Григор Димитров не успя да доиграе двубоя си от първия кръг в Лондон. Българинът се отказа заради травма срещу Стив Джонсън от Съединените щати при резултат 6:4, 2:5.

В първата част Димитров доминираше, но пропиля общо три възможности за пробив, преди да постигне брейк за 4:3. Гришо го затвърди с гейм на нула, в който постигна четири поредни аса. В десетия гейм той затвори частта на нула. Във втория гейм на следващия сет 31-годишният хасковлия получи разтежение в лявото бедро при изпълнение на сервис. Той беше пробит за 0:2 и му бе оказана медицинска помощ. Димитров се завърна на корта, но очевидно имаше проблеми с придвижването, информира БНР.

В петия гейм българинът стигна до точка за връщане на пробива и успя след бекхенд в мрежата на Джонсън. Но американецът веднага пак постигна брейк. При 2:5 Григор беше принуден да се откаже.

Коментари

Новини Варна