IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
15:30 | 17 ноември 2022
Обновен: 16:12 | 24 март 2024

Спартак спешно ремонтира тревата на "Коритото" (СНИМКИ)

Над 60 тона пясък и торове ще бъдат положени по специална технология

По материала работи: Слав Велев
Спартак спешно ремонтира тревата на "Коритото" (СНИМКИ)

Снимка: ФК "Спартак" - Варна

Ръководството на ФК "Спартак" Варна предприе освежаващ ремонт на тревното покритие на клубния си стадион. Напоследък имаше известни проблеми със състоянието му и трудната поддръжка, споделят от клуба.

Над 60 тона пясък и торове ще бъдат положени по специална технология от доказала се компания в бранша, която ще приведе съоръжението на най-високо ниво, уточняват от ръководството.

От клуба продължават да инвестират сериозни средства в клубната си база, което е част от стратегията на двамата президенти за изграждане на модерен клуб.

Припомняне, че на сесията на Общински съвет - Варна от 15 юни миналата година бе одобрено предложението на кмета Иван Портних за отпускане на средства от местната хазна за завършване реконструкцията на стадион “Спартак“ и за цялостен ремонт на теренната настилка на стадион “Локомотив“. Общината осигури над 2,57 млн. лева с ДДС, за да може спортното съоръжение да получи лиценз за организиране на двубои на професионално ниво.

По предварителни разчети реконструкцията на стадион “Спартак“ струва близо 1,95 млн. лева, а на терена на стадион “Локомотив“ – почти 627 хил. лева, в това число проектиране, строителен надзор и други.

Коментари

Новини Варна