IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
10:45 | 31 януари 2023
Обновен: 22:15 | 4 май 2024

Кръглият червен картон се появи на мач в Англия

Двубоят завърши драматично – 3:3

По материала работи: Слав Велев
Кръглият червен картон се появи на мач в Англия

Снимка: Туитър

Кръглият червен картон се появи за първи път на мач в Англия. Мнозина фенове бяха изненадани, след като главният рефер на мача от ФА Къп между Рексъм и Шефилд Юнайтед извади и показа червен картон, който не бе в традиционната правоъгълна форма, ами беше кръгъл.

Двубоят завърши драматично – 3:3. Въпреки че бяха с човек по-малко, гостите от Шефилд се добраха до равенството с гол на Джон Игън дълбоко в добавеното време.

В 71-вата минута дойде друг любопитен момент. Даниел Джебисън беше изгонен с директен червен картон за нарушение без топка. Решението на съдията беше спорно, нямаше я и системата ВАР, която да помогне. По-странното обаче беше, че изваденият червен картон от Дийн Уайтстоун беше кръгъл.

Обяснението дойде от съдийските среди: „Кръглите картони първоначално са въведени, за да подпомогнат футболистите, които имат проблеми с различаването на цветовете. Освен това те са в помощ на рефера, защото формата на картона му помага по-бързо да извади желания цвят за показване“.

В социалните мрежи фенове отбелязаха, че и в миналото са виждали червени картони с кръгла форма, които са класически за футболната игра.

Коментари

Новини Варна