IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
09:15 | 10 април 2023
Обновен: 01:20 | 29 април 2024

Берое разби Спартак насред Варна, Херо: Срам ме е!

Тонислав Йорданов блести с хеттрик

По материала работи: Слав Велев
Берое разби Спартак насред Варна, Херо: Срам ме е!

Снимка: start-photo.bg

Берое победи с 4:0 Спартак Варна като гост в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. Симеон Мечев изведе заралии напред в 15-ата минута, а в 27-ата "соколите" получиха дузпа, но Лерой Микелс не успя да вкара от бялата точка. 

Гостите удариха за втори път в 53-ата минута, когато Тонислав Йорданов удвои преднината им. Именно той се разписа отново в 65-ата минута, за да оформи класическия резултат в полза на Берое. Тонислав Йорданов обаче не спря до там. В 81-ата минута той реализира дузпа и оформи хеттрика си. 

Така заралии взеха трите точки от двубоя. Берое е на 11-ото място в шампионата, докато Спартак Варна остава на дъното на класирането. 

В 4-ата минута домакините изпълниха късо ъглов удар, а след това на два пъти опитаха изстрели от сериозна дистанция, които обаче бяха блокирани. Последва втори корнер, от който "соколите" не извлякоха нищо по-опасно пред вратата на Иван Караджов. 

Четири минути след това Вини Триубле бе изведен срещу стража на Спартак. Той успя да залъже един от защитниците на домакините и остана лице в лице с вратаря, който обаче спаси удара му. Веднага след това прозвуча и сигнал за засада. В 10-ата минута отново Трибуле не успя да се възползва от добра голова възможност. Стражът на "соколите" се намеси ключово.

В 15-ата минута Симеон Мечев стигна до топката след неуспешен пас към Вини Трибуле. Той си пое топката, а след това я прати покрай вратаря на Спартак Варна, за да даде преднина на заралии.

На два пъти Иван Йорданов опита центрирания отляво в 21-ата минута на срещата, но и в двата случая защитата на Берое се справи и изчисти. Секунди по-късно Родни Антуи опита изстрел, който бе спрян. "Соколите" имаха сериозни претенции за дузпа заради игра с ръка, но всъщност топката се удари в рамото на футболист на гостите. 

Съдията Иво Андреев бе повикан край тъчлинията, за да прегледа положението и отсъди дузпа. Лерой Микелс застана зад бялата точка, но не успя да преодолее Иван Караджов, който трябваше след това да блокира и втория опит на Микелс, за да запази мрежата си суха. 

В 31-ата минута Ивей Ромееш получи добър пас отдясно и навлезе в наказателното поле на Берое. Той обаче не успя да центрира, тъй като бе спрян, а топката излезе в корнер, от който не последва нищо по-опасно. В 39-ата минута пък Евандро опита шут от сериозна дистанция, който обаче профуча над напречната греда.

Три минути по-късно и Иван Йорданов стреля извън наказателното поле, но и неговият удар мина далеч от целта. 

Секунди преди края на редовното време на първото полувреме Вини Трибуле проби добре и нахлу в наказателното поле на "соколите". Той потърси Тонислав Йорданов, който бе на чиста позиция и си нагласи топката на десния крак. Ударът му обаче бе спасен от стража на домакините.

Второто полувреме започна с удар на Александър Цветков, който не затрудни Иван Караджов. В 51-ата минута Уерди Мара пробва да отбележи с далечен изстрел, който срещна напречната греда и излезе. 

Две минути след това Серкан Юсеин стреля извън наказателното поле на Спартак Варна, а стражът на "соколите" успя да се намеси, но топката се озова в краката на Тонислав Йорданов. Той не остави шансове на Фигуеиредо и прати топката в мрежата за 2:0.

В 59-ата минута Жоао Марио получи прекрасен пас в пеналтерията на Берое. Той стреля, но не успя да преодолее Иван Караджов. Флагът за засада също бе вдигнат. 

Спас Георгиев сложи топката на главата на Тонислав Йорданов, който не сбърка, а я прати във вратата на Спартак Варна - 65-ата минута 3:0 за Берое.

Десет минути след това Вини Трибуле остана сам срещу Кристиано Фигуеиредо. Футболистът на Берое опита да пусне топката до стража, но той се намеси ключово и изби. 

В 81-ата минута Берое получи дузпа след игра с ръка на Пламен Димов. Тонислав Йорданов бе точен от бялата точка и се разписа отново, правейки преднината на заралии 4:0. По този начин Йорданов оформи и хеттрика си. 

Старши треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров-Херо говори след загубата с 0:4 от Берое.

"Първо искам да се извиня на феновете и на спортната общественост, хората, които подкрепят Спартак. Аз лично се срамувам. Може би напрежението ни дойде, това е най-слабият ни мач, откакто аз съм треньор. Не знам дали дузпата беше разковничето, но нашият отбор направи много грешки. Просто, ужасно слаб мач. Аз поемам цялата отговорност, виновникът съм аз. Толкова съм разстроен и разочарован от този резултат, че дори не мога да мисля за следващия мач", допълни наставникът на Спартак Варна Димитър Димитров.

FT СПАРТАК ВАРНА - БЕРОЕ 0:4

0:1 Симеон Мечев 15'

0:2 Тонислав Йорданов 53'

0:3 Тонислав Йорданов 65'

0:4 Тонислав Йорданов 81'

Съставите на двата отбора:

Спартак Варна: 31. Кристиано Фигуеиредо, 6. Луан Лейте да Силва, 25. Пламен Димов, 22. Роберто Хименез, 14. Ивей Ромееш, 17. Александър Беолусов, 66. Александър Цветков, 82. Иван Йорданов, 7. Лерой Микелс, 47. Родни Антуи, 12. Евандро

Старши треньор: Димитър Димитров - Херо

Берое: 73. Иван Караджов, 6. Макс Челич, 8. Серкан Юсеин, 10. Уерди Мара, 14. Педро Енрике, 16. Симеон Мечев, 17. Спас Георгиев, 18. Клайдер Машедо, 21. Вини Трибуле, 77. Божидар Пенчев, 98. Тонислав Йорданов

Старши треньор: Николай Киров

Коментари

Новини Варна