IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
12:09 | 20 юни 2023
Обновен: 10:29 | 28 април 2024

Балканска джет ски купа стартира на плажа във Варна

Първи кръг от националните шампионати ще се проведат на "Офицерския плаж" от 23 юни до 25 юни

По материала работи: Слав Велев
Балканска джет ски купа стартира на плажа във Варна

Първи кръг от националните шампионати и „Балканска джет ски купа“ ще се проведат на "Офицерския плаж" във Варна от 23 юни до 25 юни, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна. Стартовете започват от 10 часа в събота, а финалните гонки са в неделя, също от 10 часа. 

След две успешни издания морската ни столица отново ще посрещне участници от България, Румъния и Гърция. Звездата в атрактивната Free Style категория отново е европейският шампион Дени Делиман от Румъния, а при децата ще се включи 15-годишната Мари Петрова от Добрич, която ще мери сили с  румънския състезател Себастиан Давидеску. 

При най-мощните джетове над 500 к.с. се включват Кристиян Чобану от Румъния и Валери Михалев от Бургас. В категорията на серийните машини титлите си ще защитават Огнян Георгиев, а при EXPERT категорията - Николай Димитров, като те са членове на най-младия клуб от град Лом „Джет ски екстрийм клуб“. За първи път ще се проведе и състезание за издържливост (Endurance) за начинаещи, както и гонки за деца и аматьори. 

Организатор на събитието е  Клуб за джет ски спорт Варна и дирекция "Спорт" към Община Варна.

Коментари

Новини Варна