IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
09:00 | 21 юни 2023
Обновен: 22:24 | 6 май 2024

България изпусна да бие Сърбия на футбол

Националите ни допуснаха гол в 96-тата минута за 1:1

По материала работи: Слав Велев
България изпусна да бие Сърбия на футбол

България изпусна победата срещу Сърбия в Разград и завърши 1:1 със западните ни съседи в квалификация за Евро 2024. 

"Лъвовете" поведоха с гол на Кирил Десподов в 48-ата минута, а сърбите се докопаха до точката с попадение на Лазович в 96-ата минута, предаде GOL.bg.

Така България събра 2 точки от първите си четири мача в групата и няма почти никакви шансове за класиране на еврофиналите.

В класирането България заема четвъртото място. Сърбия е втора в класирането със седем точки, колкото има и лидера Унгария. Трети е съставът на Черна гора с четири точки, а на дъното е Литва с едва една спечелена точка.

Българският отбор отново започна с много желание е опита да пренесе енергията от мача с Литва и днес. И създаде първото сериозно положение в мача - в 8-ата минута. Атака от ляво беше подхваната от Илия Груев. Той преодоля пространство, комбинира с Марин Петков. Атаката мина на дясното крило, Десподов овладя и опита да пусне прострелно подаване в наказателното поле, но защитник пресече.

След това сърбите опитаха няколко опасни атаки, но завършили без точен удар към Дюлгеров. В това число бяха блокиран удар на Никола Миленкович и изстрел над горната греда на Сергей Милинкович-Савич.

В 31-ата минута Георги Русев пропусна чудесна възможност да вкара гол за България. Той беше изведен при контраатака от капитана Кирил Десподов по блестящ начин, освободил го от защитник и оставил го сам срещу вратаря Ваня Милинкович-Савич. Ударът на Русев обаче мина покрай дясната странична греда.

Две минути преди края на първото полувреме сърбите задържаха продължително топката в българското поле, но защитниците стояха много близо и не позволиха реална опасност. Саша Лукич получи топката на 17-18 метра и стреля мощно, но българският вратар Иван Дюлгеров беше на мястото си.

След нулево първо полувреме България откри резултата на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград в 47-ата минута, когато Марин Петков центрира отляво в наказателното поле на Сърбия, тя излезе от очертанията на пеналта и попадна в краката на Виктор Попов, който с едно докосване я върна наказателното поле на гостите, където Ивайло Чочев овладя и я върна назад към Кирил Десподов. Капитанът на „лъвовете“ стреля от движение по земя, като топката мине между краката и ръцете на вратаря Ваня Милинкович-Савич.

В 68-ата минута „трикольорите“ можеха да удвоят преднината си, но малшанс ги лиши от втори гол. Авторът на първия гол Кирил Десподов подаде към появилият се от резервната скамейка Филип Кръстев, който проби отдясно в наказателното поле на „плавите“, където си нагласи топката за левия крак и с фалцов диагонален изстрел прати топката в горната греда на стража Миликович-Савич.

В последните секунди на добавеното време Сърбия отбеляза иразвнителен гол чрез Дарко Лазович, който получи топката отдясно в наказателното поле на България с мощен изстрел от ждроб се разписа неспасяемо във вратата на вратаря Иван Дюлгеров.

В класирането България заема четвъртото място с актив от точки точки. Сърбия е втора в класирането със седем точки, колкото има и лидера Унгария. Трети е съставът на Черна гора с четири точки, а на дъното е Литва с едва една спечелена точка.

България - Сърбия 1:1

Голмайстори:

1:0 Кирил Десподов (47)

1:1 Лазович (90+6)

България: 12. Дюлгеров, 23. Антов, 15. Христов, 4. Груев, 6. Попов, 22. Петков, 18. Чочев, 8. Краев, 16. Илиев, 10. Русев, 11. Десподов 

Сърбия: 23. В. Милинкович-Савич, 2. Павлович, 8. Гудел, 4. Миленкович, 11. Костич, 6. Максимович, 7. Лукович, 14. Живкович, 20. С. Милинкович-Савич, 10. Тадич, 9. Йовелич

Още спортни новини четете на GOL.bg

Коментари

Новини Варна