IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
16:00 | 27 юни 2023
Обновен: 01:31 | 26 април 2024

ПФК "Черно море" се разграничи от протеста срещу прожекцията на белгийския филм "Близо"

​Ръководството на клуба не участва в политически структури и политически мероприятия, заявяват "моряците"

По материала работи: Слав Велев
ПФК "Черно море" се разграничи от протеста срещу прожекцията на белгийския филм "Близо"

ПФК "Черно море" се разграничи с декларация от протеста срещу прожекцията на белгийския филм "Близо", който събра преди дни десетки варненци пред Фестивалния и конгресен център в града. Присъстващите, някои от които с тениски с логото на "Възраждане", издигнаха плакати за запазване на християнските ценности и недопускане на чужда морална пропаганда у нас.

Към протеста се присъединиха и няколко десетки млади хора с черни тениски, които се опитаха да предизвикат полицаите и да нахлуят в сградата на Фестивалния център. До сериозни сблъсъци не се стигна.

Ето какво пишат в декларацията си от "Черно море":

​На 25.06 в телевизионно предаване излъчено по национална телевизия бе намекнато за участие на ръководството и собствениците на ПФК Черно море АД, чрез привърженици на клуба в политически мероприятия.

​С настоящото се разграничаваме от действията на отделни лица от феновете. Изразяването на тяхна лична позиция, вътрешни убеждения или политическа обвързаност не кореспондира и не ангажира футболния клуб с техните действия.

​Ръководството на ПФК Черно море не участва в политически структури и политически мероприятия. Считаме за неетично манипулирането на мнението на зрителите с подобни изказания, намеци и внушения.

​Нашата основна цел е развитието на спорта и изповядване на принципи като почтена и честна игра.

​Призоваваме политическата общност да насочи опитите за придобиване на популярност придържайки се към същите принципи, които са приложими за всяка сфера от живота.

Коментари

Новини Варна