IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
08:45 | 20 юли 2023
Обновен: 11:43 | 27 април 2024

Лудогорец се събуди и помете косоварите с 4:0

Разградските орли се класираха за втория квалификационен кръг на Шампионската лига

По материала работи: Слав Велев
Лудогорец се събуди и помете косоварите с 4:0

Снимка: Спортал

Лудогорец се класира за втория квалификационен кръг на Шампионската лига. "Орлите" наваксаха изоставането си от два гола от гостуването си в Косово на местния шампион Балкани и с категорична победа с 4:0 като домакин и с общ резултат 4:2 продължават напред.

Бърнард Текпетей на два пъти преди почивката и Матиас Тисера и Кайо Видал след почивката бяха точни за разградчани. Играчите на Ивайло Петев показаха различно лице от първия мач и не оставиха никакви шансове на съперника, който пък помогна с няколко много груби грешки в защита, предаде "Спортал".

Наставникът на разградчани бе избрал да започне на вратата със Серджио Падт, а пред него в защита Аслак Фон Витри, Игор Пластун, Франко Русо и Марсел Хайстер. В халфовата линия бяха Доминик Янков, Якуб Пьотровски и Клод Гонсалвеш. В предни позиции действаха Кирил Десподов, Бърнард Текпетей и Матиас Тисера.

Специалистът направи общо три промени в сравнение с първия двубой. Янков, Пьотровски и Текпетей стартираха на местата на Мануел Шоу, Нонато и Кайо Видал.

Срещата започна по отличен начин за Лудогорец. Още в четвъртата минута на срещата българите откриха резултата. При едно центриране отдясно бранител на Балкани отклони топката, която попадна на главата на Текпетей, който на опразнената от стража врата реализира.

В 14-ата минута Лудогорец за малко не заличи напълно аванса на Балкани, след като Тисера се озова сам срещу вратаря, но аржентинецът не успя да го преодолее.

В следващите минути Лудогорец продължи да е по-активният тим и атакуваше непрестанно към вратата на гостите, но така и не се стигна до нова голяма опасност до средата на първата част. В 36-ата минута Гонсалвеш стреля добре от дистанция, но вратарят Ехеа Количи показа рефлекс и изби топката.

В самия край на първата част Лудогорец успя да заличи аванса на Балкани. Отново Текпетей бе на правилното място, за да получи топката и със силен удар по диагонал прокара топката между краката на вратаря за 2:0.

В началото на второто полувреме Лудогорец можеше да излезе напред в общия резултат. Тисера се пребори за една топка и успя да подаде към Янков, който преодоля вратаря, но пред голлинията играч на Балкани изби. 

В крайна сметка обаче третият гол не закъсня. Груба грешка на гостите и подарък за Тисера в малкото наказателно поле бе достатъчно за аржентинеца да направи 3:0.

В следващите минути Балкани бе принуден да тръгне по-смело напред, но атаките на тима от Косово не водеха до нищо опасно. Лудогорец от своя страна имаше няколко интересни нападения, които можеха да завършат с четвърти гол.

В 78-ата минута в крайна сметка дойде четвърти гол за разградчани, с което на практика си подпечатаха продължаването в следващия кръг. Нова неточност в защитата на гостите позволи на резервите Спас Делев и Кайо Видал да разиграят и последният нанесе плътен диагонален удар за 4:0.

След попадението всичко вече беше ясно, като Балкани нямаше сили да търси какъвто и да е обрат. Все пак в даденото от съдията продължение те стигнаха до най-чистото си положение, но Лоренц Траши прати топката покрай гредата от отлична позиция.

Така първият мач Балкани вече е един леко неприятен спомен за Лудогорец и "орлите" вече мислят за следващия съперник, който е Олимпия (Любляна). Словенците отстраниха латвийския Валмиера и ще срещнат разградчани.

ЛУДОГОРЕЦ 4:0 БАЛКАНИ
1:0 Текпетей (4)
2:0 Текпетей (45)
3:0 Тисера (49)
4:0 Видал (78)

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Витри, 32. Пластун, 22. Русо, 44. Хайстер, 64. Янков, 6. Пьотровски, 8. Гонсалвеш, 37. Текпетей, 11. Десподов, 10. Тисера 

БАЛКАНИ: 1. Колич, 19. Траши, 32. Яшаница, 5. Делова, 2. Таки, 11. Зиба, 20. Куч, 6. Емерлаху, 10. Грипши, 7. Кореница, 9. Рахмани

Коментари