IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
09:00 | 14 август 2023
Обновен: 23:35 | 5 май 2024

Спартак (Варна) едва успя да победи новака Бдин

"Соколите" са на втората позиция след Септември във Втора лига

По материала работи: Слав Велев
Спартак (Варна) едва успя да победи новака Бдин

Снимка: ПФК "Спартак" (Варна)

Спартак (Варна) се върна на победния път, след като успя да надвие трудно новака Бдин (Видин) в петия кръг от Втора лига. "Соколите" стигнаха до минимален, но много ценен успех с 1:0 и продължават успешно похода си към завръщането в efbet Лига. Единственото попадение вкара Георги Мариянов в последните секунди на първата част, когато след изпълнение на корнер надскочи противников играч и засече с глава.

Така след равенството с Черноморец (Бургас) варненци добавят нови три точки в актива си и вече са на втората позиция с 10 пункта. Първи продължава да бъде Септември, който има само победи от старта на кампанията. Бдин е на 13-ото място с 4 точки, като в последните си 4 срещи има 3 загуби.

Валентин Илиев: Потенциалът ни е много по-голям

От всичко в този мач, най-хубавото е, че победихме. Така започна коментара си старши-треньорът на Спартак Варна Валентин Илиев след успеха на Бдин в петия кръг на Втора лига. "Знам, че потенциала на момчетата е много по-голям и силно се надявам да не са обременени от напрежението, че имаме цел и на всяка цена трябва побеждаваме - обясни той. - Няма нищо на всяка цена в този живот. В този мач имаше изключително много технически брак и то от футболисти, които имат много по-големи технически качества. Отдавам всичко това, че се играе под напрежение."

"Силно се надявам следващия мач да бъде успех като гост - продължи Илиев. - Но ние сме отбор на два месеца. Няма как да се случват нещата по начина, който искаме всички сега и веднага. Има да се изграждат взаимовръзки, а също така висока цел, която обременява някои играчи. Работим в тази насока. Казал съм на момчетата от първия ден, че им вярвам безрезервно. Заставам зад думите си и днес. Убеден съм, че тези момчета имат много голям потенциал и е въпрос на време да го покажат. Няма да е лесно, времето ни е малко. Трябва да проявим търпение и да окажем подкрепа. Надявам се в близко бъдеще да показваме футбола, който ни доставя удоволствие и ще радваме всички и най-вече феновете, защото футбола го играем най-вече заради тях. И искаме не само у дома да пренесем този манталитет и дух и желание за победа, но и при гостуванията. След като искаме да се целим в призовите места, трябва с една и съща настройка, агресия и отговорност да играем в гостуванията си. Не трябва да разделяме мачове, но определено тук имаме много голям фактор в лицето на феновете, с такава подкрепа на собствения стадион, но тя не е малка и при гостуванията. И това трябва да им дава на играчите още по-голям кураж, още по-голямо желание. Няма по-хубаво от това феновете да идват с теб и да те подкрепят навсякъде. И ние сме длъжни да им отговаряме ако не с друго, поне с мотивация. Да даваме всичко от себе си на терена е минимумът, който можем да правим за тях."

Коментари

Новини Варна